Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVI LIKOVI

Opasnost na zagrebačkim cestama: Muškarci bez dozvole vozili prometnim avenijama, jedan završio u zatvoru

Policijska palica "Stop policija"
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.03.2024.
u 10:56

Utvrđeno je i kako je 47-godišnjak u krvi imao 2,17 promila alkohola

Slučajevi koje je jutros objavila Policijska uprava zagrebačka pouka je svim vozačima da bez vozačke dozvole ne valja sjedati za volan. U srijedu su, naime, oko 1.40 sati policijski  službenici tijekom nadzora prometa na Aveniji Dubrovnik zaustavili 47-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka u smjeru istoka. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom u prometu koje nije registrirano te pod utjecajem alkohola u organizmu, s 2.17 promila u krvi.

Također je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje zbog ukinute vozačke dozvole i negativnih prekršajnih bodova. Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 dana uz novčanu kaznu u iznosu od 260 eura.
 
A jučer su pak oko 15 sati policijski službenici tijekom nadzora prometa na Jadranskoj aveniji zaustavili 63-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka Jadranskom avenijom u smjeru sjevera. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje zbog ukinute vozačke dozvole i negativnih prekršajnih bodova.

VEZANI ČLANCI: 

Osumnjičeni muškarac je uhićen i odveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu dok mu je, sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76. a Prekršajnog zakona, privremeno oduzet osobni automobil marke Citroen.

VIDEO: Goran Višnjić zahvalio se za Večernjakovu ružu

Komentara 1

GN
gnoj
08:40 04.03.2024.

Sve više osoba vozi bez vozačke a da ne govorim o traktorima koje voze žene bez vozačke a i djeca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije