Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVLJAČ SE SPUŠTA U GRAD

FOTO Tužni prizori: Na jednoj od najprometnijih zagrebačkih ulica nastradala srna

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
24.04.2020.
u 15:32

U petak u jutarnjim satima na Zagrebačkoj aveniji smrtno je stradala srna na koju je u punoj brzini naletio osobni automobil.

Inače, radi se o jednoj od najprometnijih zagrebačkih ulica kojom dnevno cirkulira više desetaka tisuća automobila. Stoga je ovakve tužne prizore bilo u nekim ranijim vremenima teško zamisliti. No, kako su mjere kretanja ljudima ograničene, a cirkulacija prometa uvelike smanjena nije čudo da se divljač s obronaka Medvednice sve češće spušta na gradski asfalt.

GALERIJA: Tužni prizori: Na jednoj od najprometnijih zagrebačkih ulica nastradala srna

1/7

Takvi prizori su osim Zagreba zabilježeni i u drugim europskim i svjetskim metropolama. Ipak, nije samo divljač ta kojoj na jedan način odgovora koronavirus. Naime, od uvođenja karantena mnogi, inače vrlo zagađeni gradovi, poput Pekinga, New Yorka i Londona u posljednje vrijeme bilježe rijetko viđenu kvalitetu zraka.

Iz toga proizlazi kako prirodi treba tek nekoliko mjeseci "ljudskog mira" kako bi prodisala iako jutrošnje scene sa Zagrebačke avenije pokazuju kako divljač i u ovim uvjetima nije sigurna u suživotu s čovjekom.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar SharonZO81
SharonZO81
09:47 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
23:21 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar DorothyAO91
DorothyAO91
22:16 25.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije