Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSJEDI VIDJELI POČINITELJE

FOTO Što se događa u zagrebačkom kvartu? U dvije noći podmetnuta su dva požara

Foto: Facebook Sopot u Srcu
1/8
07.02.2024.
u 09:01

Prošle noći na drugoj strani kvarta, u Pičmanovoj, isti scenarij. Nepoznati počinitelji ovoga puta zapalili su kontejnere za papir i plastiku na parkiralištu.

Što se događa u Sopotu? U mirnom novozagrebačkom kvartu stanari ne spavaju mirno već dvije noći zaredom. Naime, nepoznati počinitelji, sumnja se, podmetnuli su dva požara u dva dana. Pretprošle noći potrgan je i zapaljen kontejner za plastiku u Ulici Huga Ehrlicha, pri čemu su drski počinitelji istresli otpad po cijelom parkiralištu.

Vatra je pritom zahvatila osobno vozilo koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini. Dio susjeda navodi da je na tom mjestu gorjelo već četiri puta u godinu dana, što aludira na to da je u pitanju serijski počinitelj ili više njih.

Prošle noći pak na drugoj strani kvarta, u Pičmanovoj isti scenarij. Zagrebački vatrogasci javljaju kako je izgorjelo tri kontejnera i jedno osobno vozilo.

1/5

Požar je izbio nešto prije 1.30 ujutro, a stanovnike je, osim vatrene buktinje, uznemirio i zvuk eksplozije koji se čuo, a najvjerojatnije je riječ o automobilskoj gumi budući da je i u ovom slučaju zahvaćen automobil. Ljutiti stanari apeliraju na policiju da pronađe počinitelje te navode da je u blizini puno nadzornih kamera. Dio susjeda iz Pičmanove tvrdi da su vidjeli počinitelje te da je riječ o "dvojici klinaca s kapuljačama".

Vatrogasci su u oba slučaja brzom intervencijom ugasili požar i osigurali mjesto događaja kako ne bi došlo do širenja plamena na okolne automobile, stabla i objekte. Kako doznajemo od susjeda, policija je dežurala cijelu noć na parkiralištu, a jutros u 7 sati počeo je očevid.

Zagrebačka policija o požarima u Sopotu

O slučaju se oglasila i zagrebačka policija.

"Danas, 7. veljače oko 1.20 sati na području Novog Zagreba, na parkiralištu u Pičmanovoj ulici, iz za sada neutvrđenog razloga izbio je požar tri plastična spremnika za papir, od kojih je jedan potpuno izgorio, dva su djelomično nagorjela, a najvjerojatnije zbog širenja požara došlo je do djelomičnog zapaljenja osobnog automobila marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 52-godišnjakinje. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid slijedi", navode.

Policija se oglasila i o jučerašnjem požaru u istom kvartu.

"Obavljenim očevidom utvrđeno da je nepoznati počinitelj namjerno izazvao požar na jednom plastičnom spremniku za komunalni otpad te se proširio na preostala četiri plastična spremnika za komunalni otpad i na osobni automobil marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka koji je potpuno izgorio te na osobni automobil marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojem je izgorjela lijeva strana vozila", stoji u priopćenju.

Doznajemo od vatrogasaca kako su ovo najčešći požari. Osim ovih u Sopotu, jutros je kontejner gorio i na Trgu žrtava fašizma, a sinoć i u Ulici Dušana Vukotića.

Plenković: Milanović u odabiru državnog odvjetnika ne postoji

Ključne riječi

Komentara 6

PO
poluprovokator
09:17 07.02.2024.

Ajmo, pregled snimki kamera pa ih ispratiti po odjeće "kuda, od kuda, tko" pa kazna i objava kazne u medijima...

Avatar Mišo
Mišo
00:47 08.02.2024.

Samo nastavite s ovom masovnom imigracijom pa ćemo i mi, kao i Šveđani, imati sukobe bandi i bombe svaku večer po našim kvartovima, a slanje djece samih u školu ćemo moći zauvijek zaboraviti.

KA
Kapitol
15:44 07.02.2024.

Cudo da ljubitelji velikogb nisu ove slike opet koristili za kritiku ZG Vlade.Sada vidimo kako se lako moze rastepsti smece i optuziti za to Cistocu. A nije tu samo smece , ima jos toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije