Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova atrakcija u gradu

FOTO: Pogledajte kako izgleda nova pješačka zona u Masarykovoj koja je oduševila Zagrepčane

Zagreb: Gradona?elnik Tomaševi? otvorio  novu pješa?ku zonu u Masarykovoj
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
16.09.2023.
u 17:20

Svi građani s kojima sam razgovaraju, podržavaju ovaj potez. U sljedećih tjedan dana imat ćemo više od sto aktivnosti - rekao je Tomašević te dodao kako će po prvi puta 22. rujna na Dan bez automobila javni prijevoz u Zagrebu biti besplatan, rekao je

Incident na tiskovnoj konferenciji ipak nije uspio zasjeniti otvaranje nove pješačke zone u Masarykovoj. Brojni Zagrepčani iskoristili su subotu popodne da njome prošeću. Treća pješačka zona koju otvara nova gradska vlast nakon Stare Vlaške i Male Martićeve do sad je najambicioznija, ali i najljepša s čime se slažu svi oni koji su njom prošetali. 

Automobilima iz Gajeve i Berislavićeve ulazak u pješački dio Preradovićeve i Masarykove brane oslikani betonski blokovi, a dužinom cijele ulice postavljeno je zelenilo koje joj daje dodatni šarm. Na križanju s Preradovićevom ulični umjetnik Lunar cijelog je dana na asfaltu oslikavao mural koji je novoj zoni bez vozila dao još više kolorita. 

–Ovime započinjemo Europski tjedan mobilnosti a u njemu sudjeluje oko 2000 gradova te potiče biciklistički, javni i pješački prijevoz. Nakon dugo vremena, treći puta širimo pješačku zonu u centru Zagreba što i piše u našem predizbornom programu - naglasio je Tomašević. Svugdje u Europi širenje prješačlkih zona je trend, dodao je 

–Svi građani s kojima sam razgovaraju, podržavaju ovaj potez. U sljedećih tjedan dana imat ćemo više od sto aktivnosti - rekao je Tomašević te dodao kako će po prvi puta 22. rujna na Dan bez automobila javni prijevoz u Zagrebu biti besplatan

Podsjetmo od danas nadalje u Masarykovu od Gundulićeve do Tesline te u Preradovićevu do Berislavićeve više ne smiju automobili osim stanara te interventna i dostavna vozila. U Berislavićevoj je okrenut dosadašnji smjer pa je pristup s istoka, iz Gajeve u Preradovićevu.

Ključne riječi

Komentara 25

JO
JovanC
18:02 16.09.2023.

Ja sam zagrepcan pa me nije odusevilo. Gdje su alternativni pravci za aute? Kakvi su ovo paraziti i prodavaci magle....

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
18:11 16.09.2023.

I ja sam zageepčan i ogorcen sam ovime, koga vi farbate?

Avatar grbadeva
grbadeva
22:10 16.09.2023.

Mene oduševljava poduzetnost i inovativnost možemovaca. Zaista je trebalo domisliti se, projektirati, isfinancirati, te na kraju provesti tako grandiozan zahvat. Ne znam jesu li te tri litre boje, dva prometna znaka, i poneki kiat platili iz redovitih primanja grada, ili su se zadužili na međunarodnim financijasim tržištima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije