Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijepe vijeti iz STerlinga

FOTO Zagrebačka morska lavica Luce u Škotskoj na svijet donijela svoje prvo mladunče

Foto: ZOO Zagreb
1/2
30.06.2023.
u 15:27

Safari park kraj škotskog grada Sterlinga ovih dana proživljava pravi mali baby boom. Prije nekoliko tjedana mama je postala i Lucina dobra prijateljica Ineke. Prije njih mališana morskih lavova u Škotskoj nije bilo desetljećima

Lijepe vijesti stižu iz Blair Drummond Safari parka u Škotskoj gdje je svoj novi dom pronašla Luce, morska lavica iz zagrebačkog Zoološkog vrta. Naša Zagrepčanka na svijet je danas donijela muško mladunče na čemu ju joj na Facebooku čestitali zaposlenici ZOO-a. 

Inače, safari park kraj škotskog grada Sterlinga ovih dana proživljava pravi mali baby boom. Prije nekoliko tjedana mama je postala i Lucina dobra prijateljica Ineke. Prije njih mališana morskih lavova u Škotskoj nije bilo desetljećima. 

-Obje morske lavice su prvorotkinje, no prema mladunčadi su iznimno brižne, pa morski lavići lijepo napreduju. Prvih mjeseci one su teritorijalne - čuvaju svoj dio prostora u nastambi gdje se nalazi mladunče. Kako će mladunci odrastati, točnije za nekoliko mjeseci, 
počet će se zajedno igrati i uživati u međusobnom društvu  - stoji u objavi na FB stranicama Zoo vrta Zagreb. Svibanjskom mladunčetu dano je ime Otis, a Lucino mladunče tek će dobiti ime.

Morska lavica Luce rođena je u Zagrebu 2017. a povodom prvog rođendana koji se poklopio s 93. rođendanom Zoo-a Zagreb ime joj je odabrao Đelo Hadžiselimović. 

-Luce je lijepo dalmatinsko ime vezano uz more, morske plaže i žene. Kod nas gotovo da ne postoji pjesma vezana uz more u kojoj se ne spominje ime Luce ili Lucija. Kako će mala morska lavica ipak biti najzanimljivija djeci, s ekipom iz Zoološkog vrta odabrao sam kraću verziju imena - objasnio je tom prilikom umirovljeni televizijski urednik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije