Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMITE ŽIVCE

FOTO Doznajemo: Počinju veliki radovi koji će pola godine usporavati promet na važnom zagrebačkom mostu!

Foto: Luka Stanzl
1/36
27.02.2024.
u 12:05

Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, iz gradskog ureda predlažu obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti. Dovršetkom ovih radova, koji bi trebali trajati sljedećih šest mjeseci, na jesen odnosno početkom nove školske godine očekuje se napokon i puštanje tramvajskog prometa koji tim mostom ne ide već dvije godine.

Od subote, 2. ožujka od 7 sati Jadranskim mostom bit će otežano prometovanje. Radovi sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja mosta trajat će šest mjeseci. Za promet će u tom periodu biti zatvoren istočni kolnik, a sav promet odvijat će se dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer, doznajemo iz gradske uprave ovog utorka.
 
U zoni radova na Jadranskom mostu bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista koji će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Osim toga, i prometovanje teretnih vozila privremeno će biti zabranjeno, kao i izlaz vozila iz smjera Riječke ulice prema Jadranskom mostu.

KARTA RADOVA:

Foto: Grad Zagreb

Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, iz gradskog ureda predlažu obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti.

– Nakon završetka na istočnom, radovi će se nastaviti na zapadnom kolniku Jadranskog mosta, o čemu ćemo pravodobno obavijestiti sugrađane. Za vrijeme radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj horizontalnoj regulaciji. Sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometu te molimo za strpljenje i razumijevanje. – navode u gradskoj upravi.

GALERIJA: Pogledajte goleme gužve u Zagrebu iz zraka, na mostu se pojavio veliki "X"

1/29

Podsjetimo, nastavak je ovo radova na Jadranskom mostu koji traju već mjesecima, odnosno trajali su od ljeta 2022. godine, a onda je nakon hitne sanacije ustanovljeno kako je u puno lošijem stanju nego što se mislilo. Pristupilo se tada početku kompletne sanacije koja je već usporila promet.

Radovi u jednoj od faza su završeni s južne strane mosta te su se trebali preseliti na sjevernu stranu, međutim, Grad Zagreb imao je poteškoća s natječajem za prometni provizorij, odnosno "veliki x" koji je sada osvanuo, a koji služi kako bi se radovi mogli nastaviti, odnosno kako bi se za vrijeme sanacije jedne strane mosta promet mogao odvijati suprotnom stranom.

Dovršetkom ovih radova, koji bi trebali trajati šest mjeseci, na jesen, odnosno početkom nove školske godine, očekuje se napokon i puštanje tramvajskog prometa koji tim mostom ne ide već dvije godine.

VIDEO Krš i lom u centru Zagreba: Ogromne gužve zbog sudara, tramvaji voze obilazno


 

Komentara 9

Avatar neugodan
neugodan
23:44 27.02.2024.

SPEGRA kriminal. Kinezi bi za 50% cijene i 50% manje vremena slozili novi most!!!

Avatar mrIvan
mrIvan
19:46 27.02.2024.

Ova gradska vlast ne upravlja Gradom. Oni samo asistiraju šefovima gradilišta koji su prava vlast. Porazno...

TM
trade_mark
13:05 27.02.2024.

o ne, taj tomašević ništa ne radi, ne zna ni travu pokositi.... di ste hadezeovci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije