Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svetkovina

Evo kako će se i gdje u metropoli slaviti Velika Gospa

Zagreb: Misno slavlje i proštenje u Stenjevcu povodom Velike Gospe
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
13.08.2021.
u 15:15

A budući da su, podsjećamo, završeni radovi na obnovi oltarnog prostora kod Kamenitih vrata, bit će i ondje svete mise u osam, a pola sata prije toga molit će se krunica.

U Remetama će se, kao i svake godine, održati sveta misa u povodu blagdana Velike Gospe, odnosno svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u nekoliko termina, a isto vrijedi i za stenjevečku župu.

U Remetama se počinje u 5.30 krunicom te u 6.30 sa svetom misom koja će se održati u crkvi, dok se misa u 7.30, devet, 10.30 te u 16 sati održati na vanjskom oltarnom prostoru. Na euharistiju u 18 sati dolazi i mons. Mijo Gorski, pomoćni zagrebački biskup. Dan nakon Velike Gospe bit će u 18 sati misa zahvalnica.

U Stenjevcu će se još danas i sutra moliti devetnica u 18 sati te je nakon toga pjevana misa i ophod oko Gospe stenjevečke. Sveta misa će se ondje u nedjelju pak održati u šest, 7.30, devet, 11 te u 18 sati. Misno slavlje u 11 sati usto predvodi fra Tomislav Glavnik, vikar provincije i gvardijan.

A budući da su, podsjećamo, završeni radovi na obnovi oltarnog prostora kod Kamenitih vrata, bit će i ondje svete mise u osam, a pola sata prije toga molit će se krunica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije