Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekti

Energetika postaje sastavni dio razvoja Grada Zagreba

Institut Hrvoje Pozar
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
26.05.2014.
u 14:41

Zagreb mora uloviti korak s promjenama u EU, a koje se tiču energetske učinkovitosti

U pripremi razvojnog projekta Grada Zagreba, onog kojim će biti obuhvaćeno razdoblje do 2020. godine, sve veći naglasak stavlja se na energetsku učinkovitost  poruka je to s današnje održanog sastanka zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek s predstavnicima Energetskog instituta Hrvoje Požar.

Bez definiranog projekta

Današnji sastanak tek je informativan jer Zagreb mora uloviti korak s promjenama koje se događaju u EU, a tiču se politike energetske učinkovitosti.

No nakon sastanka koji je bio zatvoren za medije ni Sandra Švaljek ni Goran Granić, ravnatelj Instituta, nisu znali definirati niti jedan budući projekt na kojem će graditi svoju suradnju.

 U pripremama je razvojni dokument kojim se mora obuhvatiti i energetska učinkovitost i zato bi Grad volio iskoristiti resurse koji postoje –  znanje o energiji. Teško je sad utvrditi konkretne prijedloge –  napomenula je Švaljek.

Ipak, kako poručuje Granić, ni EU nema konkretnih obrisa koncepta buduće energetske politike, a tvrtke se nadaju da će Grad ponuditi strateške okvire u kojima bi se projekti mogli razvijati.

Komentara 3

TR
Trnjanec
08:04 27.05.2014.

Bitno da ste vi sastančili, iako "niste znali definirati nijedan projekt".

K2
kritičar_2
22:21 26.05.2014.

Počnite već jednom nešto konkretno raditi(stvarati).

Avatar tajar
tajar
22:48 26.05.2014.

Zagrebačke toplice leže na termalnoj vodi od 80stupnjeva Celzija, ali od njih nitko osim, nesmijem spomenuti osobe, nema koristi iako bi ta voda mogla grijati pola grada! Toliko o energetskoj učinkovitosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije