Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spektakl

Dvorac na vodi i više od 400 sudionika na Međunarodnom viteškom turniru u Zelini

viteški turnir
Foto: PR FOTO
1/3
23.05.2014.
u 15:21

Više od sedamdeset srednjovjekovnih šatora i četiristo kostimiranih sudionika iz više od trideset viteških i streličarskih skupina od 23. do 25. svibnja zaposjest će prostor oko Sportsko rekreacijskog centra u Svetom Ivanu Zelini.

Sudionici iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Italije, Slovenije, Mađarske zabavljat će posjetitelje na osmom po redu Međunarodnom viteškom turniru, a zabavni ih program očekuje na više lokacija u gradu. Srednjovjekovni doživljaj dodatno će dočarati i glazba u tom tonu, a svirat će ansambl za ranu glazbu Marco Polo, skupina Belfast food...

Turnirske borbe odvijat će se u nekoliko kategorija, a po prvi puta će nastupiti i Hrvatska mačevalačka reprezentacija koja se priprema za svjetsko prvenstvo Battle of nations. Na borilištu će biti podignut čitav srednjovjekovni grad, a ove je godine novost i dvorac na vodi “Wasserburg” i tematski park za djecu “Začarana šuma”, dok su strane i domaće ekipe pripremile i brojne besplatne radionice za djecu i odrasle.

Ove je godine i ugostiteljska ponuda prilagođena Viteškom turniru tako da se nudi i srednjovjekovni ručak. Najveći spektakl u programu bit će noćna opsada grada u subotu navečer, u kojoj će sudjelovati više od dvjesto mačevaoca i streličara te nekoliko katapulta s vatrenim kuglama.

Na turnir je moguće doći automobilom, te javnim prijevozom, odnosno autobusnom linijom iz Zagreba ili Varaždina. Parkiralište je besplatno. Ulaz za djecu je slobodan, dok će odrasli ulaznicu platiti deset kuna. Detaljan program sa satnicom događanja može se vidjeti na internet stranicama www.vitezovi-zelingradski.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije