Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stup srama

'Dužan sam Zagrebparkingu? Nisam imao pojma, platit ću'

houra
Foto: Goran Stanzl (arhiva)
1/3
06.10.2010.
u 19:35

– Nadam se da nema zaštićenih osoba, smatram da bi svi trebali platiti svoje kazne – kaže šef Zagrebparkinga R. Mišeta.

Znate li da se vaše ime nalazi na oglasnoj ploči Općinskog suda u Zagrebu zbog duga od 250 kuna Zagrebparkingu?, pitali smo Jasenka Houru iz Prljavog kazališta.

– Ne znam o čemu je riječ. Ja za to nisam znao. Ako postoji nešto što nisam platio, onda ću to platiti i to je to – poručio je roker iz Dubrave koji je bio zatečen informacijom da je njegovo neplaćanje računa postalo javno. Zagrebparking ponovno je u središtu skandala!

Na “crnoj listi” Palače pravde osvanula su imena poznatih javnih osoba, što s estrade što iz političkog života. Naime, na popisu od 265 ovršenika od kojih Zagrebparking potražuje novac našli su se, osim Houre i poznati odvjetnik Bosiljko Mišetić, bivši ministar pravosuđa i potpredsjednik Vlade kao i bivša televizijska voditeljica Tanja Tomić koja je ostala dužna čak 1420 kuna! Do Tomić nismo uspjeli doći, no jasno je da plaćanje tolikog iznosa sigurno “boli” i kako se vjerojatno oglušila na opomene.

Bosiljko Mišetić Holdingovoj podružnici duguje isto kao i frontman prljavaca - 250 kuna, na koje će se dodati kamate, a prekršaj je počinio, kako piše u ovršnom nalogu, prije više od dvije godine.

– To je uobičajena stvar, to se događa svakodnevno. Osim toga, to nije ovrha, nego platni nalog, a ako mi se ime doista nalazi na popisu, onda ću, hvala Bogu, i platiti – rekao je Mišetić koji napominje kako je moguće da nalog za plaćanje nije zaprimio jer je u tom trenutku bio izvan Zagreba.

Po broju obznanjenih imena na “stupu srama” nedostižni je rekorder Zagrebparking koji je izdao čak 265 ovršnih prijedloga, dok je, na primjer, HEP izdao tek 40-ak. Na samom dnu ljestvice “najuspješnijih” ovršitelja našao se GSKG koji potražuje novac od 18 osoba te Vodoopskrba koja ima samo četvero “vjerovnika”.

Bitno je napomenuti da se ovršenici na javnom popisu nađu samo ako osobno nisu primili nalog za plaćanje, a lista “crnih ovaca” aktualizira se svakih osam dana.

Novi direktor Zagrebparkinga Robert Mišeta, koji se još nije našao u neugodnoj poziciji da potpiše naloge za plaćanje, rekao nam je:

– Nadam se da nema zaštićenih osoba i smatram da bi svi trebali platiti svoje kazne.

Komentara 10

DO
Dončura
21:53 06.10.2010.

Boze koja vijest. Pa Zagrebparking j istrenirao svoje ljude ko lesinare koji kruze okolo i traze zrtvu. Eto i moj auto je digao pauk i to u Vinogradskoj bolnici, zapravo ulici pored gdje nikome nije smetao i to kada je hitan slucaj bio u pitanju. I moje ce ime biti na popisu jer im ja to sigurno necu platiti samo sto nisam poznata osoba pa nece biti u novinama. Jadni novinari, jadna profesija. Kako ste se srozali.

SA
santos008
21:56 06.10.2010.

Ima li tko iz \'\'Varsavske\'\' da nije platio?

PU
pumbica
21:19 06.10.2010.

Ove idiote treba sve potjerat iz službe.Zagreb Parkinga jer on ćak i naplaćuju i na privatnim parkiralištima.Čak su kaznu napisali i za Hitnu pomoč koja je došla po unesrećenog.I tamo su jedino mogli stati i još je gorelo titrjuče zeleno svjetlo.Taj koji im je stavio kaznu bio je pijan ko zemlja.Užas i sramota za HOLDING kakve ljude zapošljavaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije