Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
morate svratiti

Dugoočekivana manifestacija zagrebačkog adventa starta sutra uz Marka Tolju. Evo o čemu se radi

Zagreb: Snimanje emisije “Plesnjak na Prisavlju”
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
14.12.2023.
u 10:53

Ovoga se vikenda otvara i Ledena bajka na Ribnjaku, a na Tomislavcu je proslava 125. rođendana Umjetničkog paviljona

Ovog vikenda napokon ćete moći zaplesati na dugoočekivanom “Balu na Mažurancu”, adventskom događanju na kojemu će se posjetitelji različitih generacija moći opustiti uz klasike sa zagrebačkih plesnjaka. Lokacija nije odabrana slučajno jer upravo se ondje prije stotinjak godina nalazio restoran Kolo, koji je redovito organizirao slična događanja, a usto je na popularnom zagrebačkom trgu na prelasku iz 18. u 19. stoljeće postojalo prvo umjetno javno klizalište u metropoli.

Prva prilika za čaganje na otvorenome pruža se sutra u 20 sati, i to uz glazbenu pratnju Marka Tolje. Do kraja godine nastupat će i razni glazbenici i DJ-evi, od kojih se posebno ističe koncert Melita Lovričević jazz kvarteta u subotu, a idućega utorka na Mažuranac stiže ansambl Lado.

– Želja nam je da se uz popularne pjesme i obrade božićnih klasika stvori prava adventska atmosfera mira, zajedništva i druženja te da svi posjetitelji na malo drukčiji način dožive blagdansko ozračje – poručuju organizatori.

>>VEZANI ČLANCI: 

A idealna je prilika da za vikend svratite na Ribnjak jer ondje se u subotu otvara Ledena bajka, posebno osmišljen “najzabavniji i najkristalniji” park za djecu, u kojem će se održavati predstave i radionice. Bogat program dolazi i u Ledeni park na Tomislavcu, gdje će se u petak u povodu 125. obljetnice Umjetničkog paviljona održati Radiofonijska izvedba na ledu Pavlice Bajsić, a u 20 sati počinje rođendanska proslava.

U subotu pak možete pratiti prvu predstavu živih božićnih jaslica. A ako već sada planirate Badnjak provesti na otvorenome, preporuka je svratiti na Jelačić-plac, gdje će se u 11 sati održati koncert združenih pjevačkih zborova pod ravnanjem Hede Gospodnetić, uz pratnju Dore Remenar na klaviru i Sebastiana Jurića na gitari, a izvodit će se prigodan blagdanski program.

>>VIDEO: Spektrakularna revija na ledu otvorila Ledeni park na Tomislavcu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije