Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog dokumenta

Dostava u pješačkim zonama centra samo u dva termina

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
19.11.2020.
u 08:33

Ograničavanjem dopuštenog vremena opskrbe na tom području pješačka bi zona najveći dio dana služila svojoj primarnoj namjeni, a to je slobodno i prije svega sigurno kretanje pješaka – obrazlažu odluku u Gradskom uredu za promet.

Rano ujutro između pet i sedam sati te navečer od 20 do 22 sata. Umjesto bilo kada tijekom dana, kao što je to bilo dosad, jedino je to vrijeme u kojem će kombiji i automobili s robom, prođe li prijedlog, uskoro moći obavljati dostave opskrbe u pješačkim zonama središta grada. U postupku savjetovanja s javnošću, naime, izmjena je naredbe o uvjetima vožnje u središnjem dijelu grada, kojom se, umjesto cijeli dan, vrijeme isporuke opskrbnih vozila u područjima rezerviranima za pješake, poput Trga bana Josipa Jelačića i Splavnice, ograničava isključivo na ta dva termina.

– Zbog velikog broja pješaka, terasa ugostiteljskih objekata te raznih štandova i pokretnih naprava na ograničenom prostoru, vozila opskrbe otežano se kreću do svog odredišta te pritom predstavljaju potencijalnu ugrozu za prolaznike. Ograničavanjem dopuštenog vremena opskrbe na tom području pješačka bi zona najveći dio dana služila svojoj primarnoj namjeni, a to je slobodno i prije svega sigurno kretanje pješaka – obrazlažu odluku u Gradskom uredu za promet.

 Napominju pritom da se predloženo smanjenje dopuštenog vremena opskrbe ne odnosi na pješačke zone u koje se pristupa preko podiznih stupića, tzv. “pilomata”, poput Tkalčićeve, Radićeve i Dežmanove ulice.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije