Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika manifestacija

'Dojdi osmaš' osvojio Zrinjevac: Kozmetičari pokazali umijeće šminkanja, prirodoslovci izradili vulkan

Zagreb: Na Zrinjevcu organizirana manifestacija "Dojdi osmaš, Zagreb te zove!"
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/21
12.05.2023.
u 17:00

Šator Policijske škole "Josip Jović" bio je posebice popularan među dečkima koji su htjeli znati kako se koriste policijske lisice i kakve manevre koriste policajci pri hapšenju onih koji se opiru

Usprkos kišnom vremenu, velik broj osmaša posjetio je ovogodišnju manifestaciju "Dojdi osmaš, Zagreb te zove!": Kreativni štandovi i prezentacije zagrebačkih srednjih škola na Zrinjevac su privukli i roditelje i prolaznike pa čak i turiste.

Tako su učenici iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga izvodili pokuse pravljenja vulkana i izrade lažne krvi kakva se koristi u filmovima pa se ispred njihovog štanda pravila velika gužva. Mia Torbarina, učenica trećeg razreda gimnazije ispričala nam je što se sve može pronaći u njihovoj školi, koja osim gimnazijskih ima i strukovne smjerove geološkog tehničara, kozmetičara i kemijskog tehničara.

-Danas ovdje imamo i naše kozmetičarke koje su došle pokazati svoje umijeće šminkanja. Naša škola se dosta orijentira oko praktičnog rada pa imamo jako puno izvanškolske nastave. Smjer kemijski tehničar je izuzetno popularan jer bez obzira što je strukovni i priprema za struku, isto tako priprema i za maturu. Također, ravnatelj jako drži do toga da smo svi jednaki i da nema diskriminacije između gimnazijalaca i strukovnjaka- naglašava Mia.

I ove godine su najpopularniji gimnazijski programi, ali mnogi učenici se zanimaju i za strukovno obrazovanje. Dečki iz Tehničke škole Frana Bošnjakovića za svoju školu imaju samo riječi pohvale. Na Zrinjevac su donijeli 3D printer kojim su intrigirali i mlađu i stariju populaciju. Učenice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna dotakle su se i teme o obnovi njihove zgrade koja četiri godine nakon potresa, još uvijek nije u potpunosti uporabljiva.

-Trebalo je biti gotovo 21. rujna, ali onda je najavljeno da će ipak biti za dvije godine. Nadamo se tome, ali za sada je sve okej i omogućen nam je zamjenski prostor- naglasila je Lana Sokolić, učenica drugog razreda.

Šator Policijske škole "Josip Jović" bio je posebice popularan među dečkima koji su htjeli znati kako se koriste policijske lisice i kakve manevre koriste policajci pri hapšenju onih koji se opiru. To je na dobrovoljcima demonstrirala jedna od učenica pa se cijela situacija pretvorila u zabavno iskustvo za sve sudionike. U središtu Zrinjevca posjetitelji su mogli uživati u raznim glazbeno-scenskim nastupima talentiranih učenika, a kasnije se manifestaciji pridružio i gradonačelnik koji je izrazio sreću što se nakon tri godine pauze ona ponovno održala.

-Manifestacija je jako bitna jer osmaši i osmašice grada Zagreba mogu obići štandove naših srednjih škola, a to će im pomoći da donesu što bolju odluku koju srednju školu da upišu i koje zanimanje će kasnije raditi u životu. To je dosta velika i bitna odluka- rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

>> VIDEO: Tomašević s 'bebom' u rukama: Okušao se u novoj ulozi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije