Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šetnja kroz prošlost

Do nedjelje besplatno vodstvo 'Muzej grada Zagreba i samostan klarisa'

muzej grada Zagreba
Goran Jakuš/Pixsell
18.08.2020.
u 13:52

Termini u kojima se može sudjelovati u tematskom vodstvu su od utorka do subote u 11 i 15 sati, a u nedjelju u 10 i 12.30 sati, vodstvo je besplatno uz kupljenu ulaznicu.

Ovoga tjedna sve do nedjelje građani se mogu pridružiti  Muzeju grada Zagreba na tematskim vodstvima stalnim postavom. Tema je ovoga puta 'Muzej grada Zagreba i samostan klarisa'.

Peterokrilna jednokatna samostanska zgrada zidana 1647-70. godine, potpuno je pregrađena 1851. godine. U zgradi je od 1947. godine Muzej grada Zagreba. U sjeveroistočni dio muzejskog sklopa inkorporirana je kaptolska kula “Popov Turen” i “Žitnica” adaptirana za tzv. “Normalnu školu”. Ovaj kompleks očuvao je značajke doba svojeg nastanka, a posebnu vrijednost zgradi daju srednjovjekovni ostaci i prezentirani arheološki nalazi koji svjedoče o najstarijoj urbanizaciji na području Zagreba.

Termini u kojima se može sudjelovati u tematskom vodstvu su od utorka do subote u 11 i 15 sati, a u nedjelju u 10 i 12.30 sati. S obzirom na ograničen broj sudionika, maksimalno deset, obavezno je najaviti dolazak bar dan ranije e-mailom (info@mgz.hr) ili telefonom (01/ 4851-361, 01/ 4851-362).

Tematsko se vodstvo ne naplaćuje, a prisustvuje mu se uz kupljenu redovnu ulaznicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije