Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi sveti – privremena regulacija

Do groblja autobusi voze češće, ukinute redovne linije

Mirogoj
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
26.10.2015.
u 15:00

Autobusna linija od Kaptola do Britanskog trga izmijenjena je, dok je od Kaptola do Krematorija preko Svetica skraćena

I ove godine grad 31. listopada te 1. i 2. studenog organizira besplatan prijevoz prema svim većim gradskim grobljima. Te dane do groblja će se moći samo taksijima, vozilima za invalide te s posebnom dozvolom, dok je još od jučer na snazi privremena regulacija prometa.

Prema Mirogoju, Miroševcu, Markovu polju, ali i manjim lokalnim grobljima, linije javnog gradskog prijevoza pojačane su od jučer. U subotu 31. listopada tramvajski će se promet odvijati prema subotnjem voznom redu, a bit će uvedena i linija broj 8 s pet tramvaja.

U nedjelju, na sam blagdan Svih svetih, tramvaji će voziti po nedjeljnom rasporedu, no pojačano će voziti linije 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17, ali prema posebnom voznom redu. Ta dva dana od 8 do 21 sat bit će uspostavljene izvanredne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Krematorij, a bit će ukinute redovne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kaptol – Kvaternikov trg.

Redovna linija Kaptol – Britanski trg od 31. listopada u 7.30 sati do 1. studenoga u 21.30 sati vozit će Kaptol – Zvonarička – Degenova – Ulica Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva te dalje svojom redovnom trasom, a za smjer u grad također svojom redovnom trasom.

Redovne linije Kaptol – Remete – Svetice i Svetice – Vinec – Krematorij bit će skraćene, do Krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaza linije će se skratiti do Remeta, odnosno Vineca. Bit će uvedena izvanredna linija Kvaternikov trg – Srebrnjak, a autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak – Petrova ulica.

Uvest će i izvanrednu liniju 299 Dubrava – Miroševec, a ukinut će linije 206 Dubrava – Miroševec i 210 Dubrava – Studentski grad – Klin. Bit će ukinute i redovne linije do Markova polja, a uvedene izvanredne linije.

Ključne riječi

Komentara 1

SA
Sanelazivic
14:37 28.10.2015.

Bravo za našeg gradonačenika! Prelijepa gesta.. on to nije morao napraviti ali jest! Iz ovog i brojnih drugih, svakodnevnih primjera se vidi koliko taj čovjek ulaže energije i krvavog rada za boljitak svih građana u Zagrebu! Daj Bože da i ostali ljudi u Hrvatskoj osjete kako je imati pravog Prvog čovjeka grada! Svima bi nam bilo bolje.. svima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije