Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odzvonilo

Do 1. prosinca rok za legalizaciju priključka

ZG Holding
Foto: Borna Filić/PIXSELL
15.07.2014.
u 14:56

Cijena priključka je od 2800 do 4000 kuna, a iz Holdinga kažu da građanima nude i rok otplate do 36 mjeseci

U Zagrebu je još uvijek oko 25 tisuća vlasnika nekretnina ilegalno priključeno na vodu koju potom besplatno troše koliko ih je volja.

Kako bi smanjili gubitke, a vlasnicima omogućili legalno korištenje vode, iz Vodovoda su ih pozvali da se sami prijave i odazovu na pozive za legalizaciju koje će dobiti, te tako izbjegnu kazne.

–Nema razloga da građani ne legaliziraju priključak jer želimo da se problem napokon riješi. Rok je do 1. prosinca 2014. godine, a nakon toga u konačnici onima koji se ne prijave možemo ugasiti i vodu - kazao je Pero Kovačević, šef Holdingova tima za legalizaciju ilegalnih priključaka. Inače, u Holdingu je još 2013. donesena odluka da ilegalni korisnici nakon prijave otplate paušalni dug unazad tri godine za potrošenu vodu te cijenu samog priključka od 2800 do 4000 kuna, ovisno o duljini priključka.

Iz Holdinga su kazali da su nedavno za 20 posto snizili cijene priključka, da građanima nude rok otplate i do 36 mjeseci i da je prosinac ove godine posljednji rok prije oštrih kontrola i kazni. Inače, trenutačno je u postupku legalizacija 3200 ilegalnih priključaka, a do sada je na adrese građana koji su pristali podmiriti dug unazad tri godine fakturirano tri milijuna kuna za potrošenu vodu.

Komentara 2

Avatar Baba Vanga
Baba Vanga
16:40 15.07.2014.

Tko je izvodio te silne prikljucke i kojim materijalom ????? Pa se pitamo zasto je Holding u minusu, a gospoda koja su to godinama radila u debelom plusu.

ZV
zdravko.vugrinec
16:01 15.07.2014.

a tko ih je spojio na vodovod ako nemaju sve dozvole?'DA SE SAMI PRIJAVE'možeš mislit!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije