Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
peticija za rušenje

Dječje igralište srušili jer su stanari rekli: Smeta nam buka

Srušili dječje igralište
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/8
05.12.2013.
u 14:22

Riječ je o dječjem igralištu u naselju Dugave, a sporna je bila jedna kućica

Dječje igralište između Gombroševe i Hreličke ulice u Dugavama siromašnije je za jednu kućicu za igru. Naime, zaposlenici Zrinjevca oko podneva počeli su iskopavati igralište kako bi kućicu maknuli, što je iznenadilo stanare kvarta, znajući da se ista tek nedavno postavila.

Kako doznajemo od Dinka Sutona, predsjednika vijeća gradske četvrti Novi Zagreb- istok, stanari ulice u kojem se igralište nalazi protivili su se postavljanju kućice, te su pokrenuli peticiju za njeno uklanjanje. Istovremeno, stanari okolnih ulica htjeli su da kućica ostane, te su pokrenuli svoju peticiju. Cijeloj stvari presudili su komunalni redari.

- Donijeli su riješenje za njeno uklanjanje nakon što su ustanovili da Grad, za početak, nije donio riješenje za njeno postavljanje, objašnjava nam Suton.

Od stanara koje smo zatekli u trenutku micanja kućice doznajemo kako su peticiju pokrenuli jer nisu htjeli toliku buku ispod prozora.

Ostali elementi igrališta neće se micati, a na sljedećem sastanku vijeća pokušati će se donijeti odluka u premještanju sporne kućice na drugu lokaciju u blizini.

Komentara 7

Avatar Hr98
Hr98
14:47 05.12.2013.

ovo je kineski model za natalitet

Avatar gladnijura
gladnijura
16:55 05.12.2013.

Ma to je za nas normalno. Kad su ovi likovi koji se bune bili djeca, sigurno su kod kuće molili krunicu pa ih sad smeta dječja igra i galama. Fala Bogu da ima djece koja će se igrati i galamiti.. Stanujem u prizemlju, 3 metra od prozora klupa i kad je toplije na njoj barem 7-8 tinagera koji se smiju šale i galame. Niš me to ne smeta jer ovak i onak nejdemspavati prije 1-2 sata u jutro.

IB
Ivan Brnčić
22:21 06.12.2013.

bem ti ljude kojima smeta dječja igra..stvarno ne razmem ljude koji su potpisali tu peticiju..nadam se da će ovi drugi pobjediti i vratiti ovu kućicu nazad. i da će za to dobiti uporabnu dozvolu..a i to isto, danas moraŠ i građevinsku i uporabnu dozvolu dobit za dječje igrališe. ni djetinjstvo i dječje igranje nije ko šo je nekad bilo. roditelji picajzle a grad i službenici žele na svemu zaraditi..užas..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije