Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko ima odgovor?

Djeca vijećnici: Tko započinje nasilje u školi?

Djeca vijećnici, portal
Kronike Velike Gorice
22.10.2013.
u 08:41

Mladi vijećnici bili su toliko pripremljeni da su uspjeli zbuniti predstavnicu pravobraniteljice. Sve je počelo nakon što je vijećnik Lovro Cvitanović iz Osnovne škole Hribar poželio logopeda u svakoj školi

Predsjednica Dječjeg gradskog vijeća, njezina tajnica i 18 vijećnika zasjeli su na svoja radna mjesta. Gradonačelniku Draženu Barišić, njegovu zamjeniku Ervinu Kolarcu i predstavnici Ureda pravobraniteljice za djecu, Maji Flego, počeli su postavljati britka pitanja.

Mladi vijećnici bili su toliko pripremljeni da su uspjeli zbuniti predstavnicu pravobraniteljice. Sve je počelo nakon što je vijećnik Lovro Cvitanović iz Osnovne škole Hribar poželio logopeda u svakoj školi, donose Kronike Velike Gorice.

Zanimalo ih je hoće li dobiti ormariće u školi, zašto škole nemaju logopeda i tko i zašto započinje nasilje u školama.

Zašto meni najteža pitanja?  -  zapitala se Flego i konstatirala kako je to stvarno teško pitanje.

- Nikad nasilje nije nastalo u glavi djece nego ima šire uzroke. Nekad baš to kako je škola uređena, baš to izaziva nasilje. Trebate u školi svi zajedno raditi kao tim i onda će nasilja biti manje. A oni koji pokreću nasilje imaju probleme i treba im pomoći, odgovara Flego.

Što je još zanimalo mlade vijećnike pročitajte OVDJE.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije