Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'solidarno'

Dio zagrebačkog kazališta zatvoreno zbog 'sigurnosnih razloga', Grad izašao u susret

Zagreb: Teatar &TD u Savskoj ulici 25
Slavko Midzor/PIXSELL
20.01.2024.
u 07:39

Teatar &TD zbog sanacije radi s ograničenim kapacitetima, a sada su svoje prostore na korištenje ponudili kazalište Gavella, Knap i Grad Zagreb

Početkom studenoga zagrebački je Teatar &TD objavio kako njihova Velika dvorana do daljnjega nije u funkciji i to "na temelju analize stanja zgrada, konstrukcije i mišljenja ovlaštenog inženjera građevine (statičara) o sigurnosti korištenja javne zgrade. Sve predstave, koje je tehnički moguće izvesti, održavat će se u Polukružnoj dvorani".

U funkciji su tako Polukružna dvorana, sanitarni čvor, kafić i dio ureda, a ostali dio kazališta zatvoren je iz sigurnosnih razloga. Zbog toga su iz Teatra prilagodili repertoar predstava kapacitetima Polukružne dvorane, a u planu je bilo i izvođenje na pozornici kina FORUM u Studentskom naselju "Stjepan Radić".

No, u međuvremenu su im svoje kazališne daske ponudili i Kazalište Gavella te Kazalište Knap, a pomoć je osigurao i Grad Zagreb. Naime, na službenoj Facebook stranici objavljeno je da će se predstave Teatra održavati i u gradskim kazališnim dvoranama. Tako će se primjerice predstava Garda u siječnju moći pogledati u Centaru za kulturu Trešnjevka na adresi Park Stara Trešnjevka 1.

– Gradske ustanove u kulturi solidarno s Teatar &TD-om – stoji u opisu objave na službenoj Facebook stranici Grada Zagreba.

VEZANI ČLANCI:

– Za pretpostaviti je da su oštećenja posljedica i potresa. Vjerojatno u svemu ima tragova vremena. No, to će pouzdano utvrditi tek stručna i ovlaštena dubinska ekspertiza. Neposredno nakon potresa ovlašteni statičari su obišli i pregledali zgradu te nisu utvrdili oštećenja koja bi bila ugroza njezinom korištenju pa od tada do danas – nije bilo razloga zatvarati bilo koji dio &TD-a – kazao je u studenom pomoćnik ravnatelja za kulturu Studentskog centra Davor Šišmanović za Novi list.

VIDEO: Nitko ne poštuje pješačke zone u Zagrebu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije