Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stare zgrade

Dio balkona u Ilici pao s deset metara visine i oštetio automobil

zgrada
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/12
14.03.2014.
u 21:34

Nije prvi puta da se urušava dio zgrade u centru grada, a prouzročenu štetu dužan je nadoknaditi vlasnik balkona...

Dio nosača balkona u Ilici 82 u petak se oko 17 sati odlomio te pao na ulicu. Poveći betonski komadi, srećom, nisu ozlijedili nikoga od prolaznika, ali su oštetili automobil koji se u tom trenutku našao na kolniku točno ispod balkona.

- Betonski komadi pali su s visine od desetak metara. Policija je intervenirala te su brzo zatim očišćeni ostaci betona s kolnika, a promet je tim dijelom Ilice normaliziran - objasnili su iz Policijske uprave zagrebačke. Kako doznajemo, u stanu s kojeg je pao dio balkona trenutno ne živi nitko i on je već neko vrijeme na prodaju, a sam vlasnik dužan je nadoknaditi štetu prouzročenu padom betona s njegova balkona.

- Svaki puta kad tramvaj prolazi, zgrade se pomalo zatresu jer su stare. I malo pomalo, nešto ovako se dogodilo samo od sebe - objasnili su stanovnici Ilice. Podsjetimo, ovo nije prvi puta da se u samom centru grada uruši dio fasade ili balkona zgrade. Kako je riječ uglavnom o starim građevinama, mnogi su vlasnici, iako odgovorni za svoje balkone i fasade, nemoćni u obnovi jer se za tako nešto moraju dogovoriti svi stanari zgrade. Od 2001. do 2011. godine Programom obnove pročelja Gradsko stambeno-komunalnog gospodarstva u suradnji s Gradom Zagrebom i Zavodom za zaštitu spomenika kulture i prirode, u središtu Zagreba uređeno je više od stotinu zgrada. Radove u vrijednosti od 44 milijuna kuna Zagreb je sufinancirao s oko 13 milijuna.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

>>Oronula fasada prijeti sa gotovo 45.322 zgrade

Komentara 2

SN
Snasasasalasa
18:12 15.03.2014.

Zar nebi bilo pametnije obnoviti, ili barem pomoci obnoviti fasade, a ne graditi fontane?

Avatar adko49
adko49
11:46 16.03.2014.

Cijela Ilica je losa slika za Zagreb grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije