Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆ O projektu:

'Da nema novca za žičaru, stali bi radovi'

Milan Bandić
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/4
23.10.2019.
u 08:14

Iz HDZ-a su rekli kako će kod izglasavanja ukidanja mjere roditelj odgojitelj biti suzdržani jer smatraju da u tri godine primjene te odluke nije došlo do ispunjenja pozitivnih pronatalitetnih i populacijskih ciljeva.

Dajte neko zanimljivo pitanje, da me zatečete, da me podignete od zemlje, da odlepim, što bi rekli susjedi preko Dunava, dajte neko pitanje – nije gradonačelniku Milanu Bandiću jučer, na standardnoj presici ususret sjednici Gradske skupštine, bilo dovoljno što se od njega zahtijevalo da objasni odakle će namaknuti novac za gradnju sljemenske žičare, na koju je već u pola godine potrošeno 78 milijuna kuna više nego je planirano u cijeloj. Kazao je da bi radovi stali da novca u proračunu nema, a osvrnuo se i na prijedlog GLAS-a, stranke koja želi da se od lipnja 2020. više ne može dodijeliti status roditelju odgojitelju.

– Oni su očito, jer su dio Amsterdamske koalicije, previše zabavljeni demografskom obnovom Europe pa su zaboravili demografsku obnovu Hrvatske, to je za njih očekivano – kazao je Bandić, dok su iz GLAS-a jučer komentirali Strategiju demografskog razvoja koja bi se danas trebala izglasati u gradskom parlamentu. Kako je kazao GLAS-ov Stanko Kordić, u Strategiji se najbolje vidi kako je mjera roditelj odgajatelj kontroverzna.

– U tom se dokumentu, primjerice, potiče široki obuhvat sve djece predškolskim odgojem i obrazovanjem, a drugom se mjerom praktički izvlači djecu iz vrtića – rekao je Kordić. Iz HDZ-a su rekli kako će kod izglasavanja ukidanja mjere roditelj odgojitelj biti suzdržani jer smatraju da u tri godine primjene te odluke nije došlo do ispunjenja pozitivnih pronatalitetnih i populacijskih ciljeva.

Lijevi je blok, pak, poručio kako bi prava demografska mjera bila da se dio od 300 milijuna kuna, koliko je strategijom predviđeno za mjeru roditelj odgajatelj, usmjeri na gradnju i financiranje vrtića kako bi bili besplatni, dok su iz SDP-a istaknuli kako je sramota da je u opremanje i održavanje svih škola i vrtića do lipnja uloženo manje od 15 milijuna kuna.

Video: Gradnja sljemenske žičare

Komentara 2

DV
dvorskaluda
17:52 23.10.2019.

Ima se, ima, ali se puno odljeva i preljeva...na druge "projekte"

BR
brnkob
09:36 23.10.2019.

Pozar,poplava'potres,kuga,kolera istovremeno ne bi napravilo stete ovom gradu kao ovaj bosanac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije