Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGORIO JEDAN UREĐAJ

VIDEO Crni dim nad Trešnjevkom u Zagrebu: Gorjelo u rashladnom tornju toplane

Foto: Ured za hitne situacije
1/7
09.08.2021.
u 14:04

– Do našeg dolaska djelatnici Toplane Zagreb započeli su gašenje, jedan uređaj je izgorio, drugi je djelomično zahvaćen požarom – priopćili su vatrogasci

Oblak crnog dima nadvio se nad zagrebačkom Trešnjevkom oko 14 sati, a gusti dim dolazio je iz smjera toplane

Vatrogasci su odmah izašli na teren.

VIDEO:  Ispred zagrebačke toplane na Trešnjevci, javlja se Mia Mitrović

Već nekoliko minuta kasnije, požar je ugašen.

– U kontaktu s OKC-om Policijske uprave Zagreb doznajemo da se radi o požaru na rashladnom tornju unutar toplane. 013 javlja da je riječ o požaru rashladnih uređaja, ne treba mu pomoć, traži djelatnike Hrvatske elektroprivrede. Do našeg dolaska djelatnici Toplane Zagreb započeli su gašenje, jedan uređaj je izgorio, dok je drugi djelomično zahvaćen požarom – priopćili su vatrogasci

Snimila Mia Mitrović

O svemu se oglasio i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.  

– Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba oko 14 sati zaprimila je dojavu o  požaru u blizini Toplane Zagreb na Trešnjevci. Na intervenciju je izašlo 13 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila, a do njihova dolaska požar na dva rashladna tornja gasili su djelatnici Toplane Zagreb. U tijeku je dogašivanje, a na terenu se, uz vatrogasce, nalaze i djelatnici PU Zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama – navodi se u priopćenju. 

Iz HEP-a su priopćili da je požar planuo oko 13,45 sati na dva rashladna tornja u Eletrani-toplani Zagreb, a rashladni tornjevi nisu bili u pogonu. Požar je za 20 minuta stavljen pod nadzor vatrogasaca, a točan uzrok će se znati nakon provedenog očevida.

 U požaru nema ozlijeđenih osoba, kažu iz HEP-a.  Dodaju da požar nema utjecaj  na opskrbu električnom i toplinskom energijom tog dijela Zagreba.

Pogledajte kako je izgledao dim koji je prestrašio brojne građane

 

 

Ključne riječi

Komentara 8

68
68212906
14:44 09.08.2021.

Zabranjeno snimanje, koji debili. A sigurno imaju umjesto dežurnog vatrogasca samo zaštitara koji je kao i vatrogasac s par sati tečaja.

DU
Deleted user
15:26 09.08.2021.

Da li je netko možda ikada čuo da se netko u HEP-u zaposlio normalnim putem? Naravno da nije, ta firma je rezervirana za odabranu ekipu, te onda ta odabrana ekipa uzima odabrane izvođače radova, tako da ako nemaš odabrane vezee možeš samo plaćati račune i ništa više!

NO
NoviCovjek
14:37 09.08.2021.

Tko je odgovoran? Tko će platiti štetu. Građaniiii

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije