Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stradala i u zagrebačkom potresu

Crkva u Zagrebu oštećena nakon potresa: Padali su dijelovi na slavoluku koji je najkritičniji

28.12.2020.
u 08:56

Popadali su već prije oštećeni dijelovi žbuke oko slavoluka crkve koji je najteže pogođen i koji da bi se osigurala stabilnost crkve poduprto je potpornim stupovima, poručili su iz Župe u Remetama

Iz Župe u Remetama javljaju da su zabilježili oštećenja nakon snažnog potresa koji je pogodio Petrinju i okolicu Siska.

"Potres koji je rano jutros u 6.28 sati, 28. prosinca 2020. pogodio Petrinju i okolicu Siska, osjetio se je snažnim intenzitetom i u Remetama. Tom prilikom i u remetskom svetištu vide se posljedice. Popadali su već prije oštećeni dijelovi žbuke oko slavoluka crkve koji je najteže pogođen i koji da bi se osigurala stabilnost crkve poduprto je potpornim stupovima. Prezbiterij i glavni oltar Majke Božje Remetske ne može se uočiti oštećenja jer je sve prekriveno skelom i tzv, mostom koji prekriva strop radi sigurnosti od padanja žbuke i ostaloga", poručili su iz Župe.

Video: Potres jakosti 5 pogodio je u ponedjeljak ujutro sjeverozapadni dio Hrvatske

"Osjetio se je potres i u našoj remetskoj crkvi, opet je popucala žbuka, opet su pali dijelovi pogotovo na slavoluku koji je najkritičniji… Nalazimo se u Božićnom vremenu. I Božić nam govori o radosti i uvijek će govoriti o radosti da se ne bojimo ničega, nego da svoj život znamo predati u Božje ruke", poručio je župnik i Upravitelj svetišta na samom početku jutarnje mise.

Potres koji je rano jutros u 6.28 sati, 28. prosinca 2020. pogodio Petrinju i okolicu Siska, osjetio se je snažnim...

Objavljuje Župa RemeteNedjelja, 27. prosinca 2020.

GALERIJA: Posljedice potresa koji je pogodio Sisak i okolicu, stradao krov na crkvi Svetog Lovre

1/11
 
Ključne riječi

Komentara 22

BL
bluescreen
09:54 28.12.2020.

Obnoviti ćemo sve crkve i izgraditi nove.

AN
angeomihael
10:06 28.12.2020.

Crkve pripadaju narodu i narod ih obnavlja.One nisu privatno vlasništvo nikoga.

Avatar mrkyyy
mrkyyy
11:29 28.12.2020.

Molim vas da prestanete objavljivati članke o štetama na sakralnim objektima jer to u naše "osloboditelje" iz 45te i njihove potomke unosi strašan nemir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije