Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sindikati:

'Čović je znao za kriminal u ZG cestama, neka da ostavku'

'26.01.2009., Zagreb - Ivo Covic, predsjednik Uprave Zagrebackog holdinga.  Photo: Zarko Basic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
Žarko Bašić/Pixsell
15.05.2013.
u 15:59

Ostavke u Cestama traže zbog 'nereda, neodgovornosti i kriminala unutar tvrtke'

Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) i Novi sindikat zatražili su ostavku čelnika Zagrebačkog holdinga Ive Čovića, voditelja podružnice Zagrebačkih cesta Alena Gospočića, voditelja operative Hasana Džonbića i šefa mehanizacije Čedomira Bartulića.

Ostavke u Cestama traže zbog \'nereda, neodgovornosti i kriminala unutar tvrtke\'. Sindikati su upozorili da je ovih dana podnesena kaznena prijava USKOK-u, a trenutno ju obrađuje Državno odvjetništvo, zbog oštećivanja tvrtke za 1,5 milijuna kuna.

Zagrebačke ceste su tijekom 2012. i 2013. godine izdavale suglasnosti za prijekope i obavljale privremenu regulaciju prometa za tvrtku Montmontaža-plinovodovod iako je ta tvrtka u blokadi od lipnja 2012., a sada su u predstečajnoj nagodbi. Hasan Džonbić je inače suvlasnik te tvrtke i ima udio u njoj, a on je inače i prvi suradnik Gospočića - kazao je Radoslav Tadej, tajnik SSKH. Dodao je kako je ovo nakon prošlogodišnjih kaznenih prijava zbog krađe i prodaje otpadnog željeza i sumnjive kupovine velikog stroja za glodanje asfalta čije su istrage u toku ovo već treća prijava.

- Ivo Čović bio je upoznat o svakom događaju, urudžbirano mu je preko desetke dokumenata, dopisa, prijava, a dosada nije nitko sankcioniran - kazao je Tadej.

Glavni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske u Zagrebačkim cestama Dario Rastovčan kazao je kako zbog svega toga smatraju da postoji osnovana sumnja da su pričinjena sva bitna obilježja kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju, nezakonitom pogodovanju i zlouporabi javne nabave.

Povjerenik Novog sindikata Krešimir Marko Artuković kazao je kako njegov sindikat i SSKH okupljaju 60 od 700 zaposlenika u Zagrebačkim cestama pa na odgovornost pozivaju i čelnike Zagrebačkih cesta i samog predskenika Uprave Ivu Čovića.

>>Mutni poslovi u ZG cestama - istraga protiv Alena Gospočića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije