Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inflacija na groblju

Cijena groba na Markovu polju trostruko skuplja od nove godine

svi sveti, groblje (1)
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
04.01.2011.
u 09:41

Cijena grobnog mjesta na Markovu polju sa 700 kuna narasla na 2460 kn. Tu je odluku još prošli mjesec donio Zagrebački holding

Grobno mjesto na groblju Markovo polje poskupjelo je s novom godinom čak – trostruko. Sa cijene od 700 kuna – praktično do jučer najjeftinije zagrebačko groblje – povisilo je cijenu grobnog mjesta na 2460 kuna.

Za one tanjeg džepa

Odluka je to Zagrebačkog holdinga koja je donesena prošli mjesec, a radi – kako objašnjavaju – usklađenja cijena s ostalim gradskim grobljima. Markovo polje, naime, bilo je najpovoljnije od 28 groblja u gradu.

Sada je i ono u kategoriji ostalih groblja čija je najniža cijena grobnog mjesta sada ranije spomenutih 2460 kuna u koje je, dodajmo, uključen PDV.

Izjednačavanjem cijene Markovo polje više nije –, kakvim se često opisivalo – groblje za one tanjeg džepa.

Izjednačavanje cijena

“Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o. na sjednici od 17. prosinca donijela je Odluku da se podružnici Gradska groblja promijeni visina naknade za dodjelu grobnih mjesta na korištenje groblju Markovo polje. Cijena za grobno mjesto na groblju Markovo polje za redovan ukop sada iznosi 2.000,00 kuna. Razlog ove Odluke jest usklađivanje visine naknade za sva mala gradska groblja po kriteriju položaj unutar groblja i veličina grobnih mjesta jer se realno radi o identičnim grobnim mjestima, čija se razlika u cijeni participirala iz prihoda od prodaje uređenih grobnih mjesta” , odgovorili su iz Službe za odnose s javnošću Zagrebačkog holdinga.

Daljeg poskupljenja na ostalim grobljima, kako doznajemo, neće biti, stoga će cijene na svim, kako ih nazivaju, malim grobljima ostati podijeljene u dvije kategorije.

Osim spomenutih 2460 kuna, druga cijena grobnog mjesta jest 3600 kuna (bez PDV-a).

Mirogoj i Miroševac pak imaju posebne cjenike; na Mirogoju je najjeftinija cijena od 11250 kuna pa sve do 30 tisuća kuna. Na Miroševcu je najniža cijena grobnog mjesta 3700 kuna, a najviša 11 250 kuna.

O poskupljenju jedinog “povoljnog groblja” u gradu raspravljalo se proteklih godinu dana.

Čemu trostruko poskupljenje i uostalom zašto bi cijena na svim “ostalim, malim” grobljima morala biti jednaka ostalo je neodgovoreno.

Naime, direktorica groblja je na godišnjem odmoru ostatak tjedna, a u Gradskim grobljima nitko ju jučer kakvom izjavom nije htio “zaobići”.

Inače, cijena grobnog mjesta u Splitu je 1300 kuna, a u Rijeci je najjeftinije ono po cijeni od 4400 kuna.

Komentara 7

BO
boston
14:21 04.01.2011.

Steta sto to necu moci rijesiti na kredit...

Avatar Kairosa
Kairosa
15:01 04.01.2011.

Sreća pa imam grobnicu na Mirogoju

SA
santos008
11:15 04.01.2011.

Zivet cemo vecno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije