Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupljanje poena

Čekaju godinama, no tek pred izbore obrtnicima ponuda za otkup

Radićeva (1)
Zarko Basic/PIXSELL
13.05.2013.
u 10:21

Grad raspisao poziv za predaju zahtjeva otkupa javnih poslovnih prostora. Na takav potez Bandić se odlučio neposredno prije kampanje u kojoj sve političke stranke obećavaju iznajmljivanje istih za 1 kunu

Nakon osam godina moljakanja Zagrebačkih obrtnika, Gradska uprava, točnije gradonačelnik Milan Bandić pozvao je obrtnike koji koriste gradske poslovne prostore da predaju zahtjeve za njihov otkup. Na takav potez Bandić se odlučio neposredno prije kampanje u kojoj sve političke stranke obećavaju iznajmljivanje istih za 1 kunu kako bi potaknuli zapošljavanje i opstanak obrta.

Zanimljivo je spomenuti da Grad ipak u prodaju prostora ne može krenuti bez dopuštenja Gradske skupštine pa će se morati čekati njen novi saziv, a potom i izglasavanje.

Iz Obrtničke komore Zagreb čiji je čelnik Ivan Obad otišao u tabor HSLS-a i Vladimira Ferdeljija kazali su kako se boje da je riječ o političkim igrama, a ne o stvarnom naumu da se prostori zaista prodaju.

- U pozivu koji smo dobili od grada mole nas da upoznamo svoje članove da svi oni koji se nalaze u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada mogu podnijeti zahtjeve za njihov otkup - kazao je Goran Čavkoić iz pravne službe. Istaknuo je kako je po njihovoj evidenciji 1700 obrtnika u gradskim ili državnim prostorima te da bi za njihov opstanak na tržištu prodaja istih odigrala važnu ulogu.

- Obrtnici sada ne žele ulagati u tuđe prostore jer nisu sigurni do kada će ondje moći ostati. Kada bi mogli otkupiti prostore zasigurno bi mnogi obrti bili spašeni jer bi se istim poslom zasigurno počeli baviti i drugi članovi obitelji pa bi se povećala i zaposlenos u gradut - istaknuo je Čavkoić.

U pozivu koji je Grad uputio obrtnicima stoji da će uskoro započeti s prodajom poslovnih prostora u svom vlasništvu, a da će uskoro biti završena i lista onih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske te da će i oni biti predmet prodaje. 

Iz Grada su kazali kako je poziv poslan obrtnicima kako bi se vidjelo koliko ima zainteresiranih kupaca. Potom će u Imovinsko pravnom odjelu utvrditi da li su zakupci plaćali režije i najam pa će poslovne prostore moći otkupiti samo uredne platiše i oni koji prostore koriste već duže vrijeme.

>>Obrtnicima nikad teže. Ovako im je bilo još jedino u vrijeme rata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije