Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimile ga kamere

Brumnić šetao po vijećnici kako bi izbjegao glasovanje?

Zvone Brumnić tijekom glasovanja u Gradskoj skupštini (1)
Foto: Gradska skupština
1/3
24.10.2013.
u 23:53

Naime, kako je izvješće gradonačelnika prihvaćeno sa 21 glasom za i 20 glasova protiv Brumnićev glas mogao je prevagnuti da se izvještaj odbaci što bi zasigurno razbjesnilo gradonačelnika.

Nakon nedavne neugodne situacije po predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića kada se prilikom glasanja u Gradskoj skupštini o izdvajanju podružnica Holdinga nije izjasnio ni za ni protiv, za bježanje od izjašnjavanja na jučerašnjoj sjednici HDZ-ovci su optužili i SDP-ovca Zvonu Brumnića. Aktualni tajnik SDP-a Zagreba i predsjednik kluba zastupnika SDP-a u Skupštini naime netom prije glasanja o radu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića odšetao je do zapisničarke pa je HDZ-ov zastupnik Mario Župan odmah nakon što je točka usvojena povikao da nije glasovao Brumnić.

Naime, kako je izvješće gradonačelnika prihvaćeno sa 21 glasom za i 20 glasova protiv Brumnićev glas mogao je prevagnuti da se izvještaj odbaci što bi zasigurno razbjesnilo gradonačelnika. Time bi \'složna\' oporba uspjela barem malo poljuljati gradonačelnikovu vjeru da može bezbrižno računati na podršku Skupštine. I dok je Brumnić odmah skočio pravdajući se da nije izbjegao glasati, predsjednik Skupštine Darinko Kosor samo je kratko kazao da je glasanje gotovo. – Tko nije glasao njegov problem, točka je zaključena – kazao je Kosor ne upuštajući se u istraživanje i prebrojavanje. Odmah potom Brumnić je obišao sve kamere u Skupštini tražeći dokaz da je glasovao protiv.

-Na službenoj kameri i još nekim snimkama vidi se da sam glasao. Nikada nisam izbjegavao pokazati i izreći javno svoj stav pa to nisam učinio ni ovom prilikom – kazao je Brumnić. Dodao je da se jasno vidi da je držao desnu ruku duže u zraku i da iako nije sjedio u klupi i imao pločicu koja se najčešće podiže prilikom glasanja, njegov glas jednako vrijedi.

-Što se tiče priče da netko mora sjediti na mjestu nije točno, da bi bio kvorum mora se biti u dvorani, a što se tiče plavog listića onda neka se pogledaju sve snimke neka se prebroje samo plavi listići pa da vidimo do kuda ćemo doći - glasa se dizanjem ruke – kazao je Brumnić. Pitanje na koje ni u Skupštini nisu znali odgovoriti je koliko je zastupnika u trenutku glasanja bilo prisutno i da li je Brumnićev glas prebrojan ili ne. U prilog mu ide glasanje na kasnijim točkama na kojima se često ponovilo da je oporba imala 20 glasova protiv prijedloga gradonačelnika dok se mijenjao broj zastupnika na strani skupštinske većine. Brumnić je inače za sada jedan od najvećih kritičara gradonačelnika i aktualne politike Uprave Holdinga u Gradskoj skupštini, a upravo je on odigrao važnu ulogu u nedavnoj pobjedi Davora Bernardića za novi mandat na čelništvu zagrebačkog SDP-a.

 >> Oglasio se Bernardić: Misli su mi odlutale pa nisam glasovao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije