Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
omiljeni balet

Božićna bajka Orašara stiže i u Lisinski i to u posebnom novom ruhu, ulaznice su u prodaji

Foto: KD Vatroslav Lisinski
1/12
05.11.2023.
u 19:00

Solisti i baletni ansambl koje će ugostiti Lisinski priznati su i višestruko nagrađivani baletni umjetnici iz poznatih europskih baletnih kuća, okupljeni u poznatu baletnu trupu Ukrainian Classical Ballet.

Najpoznatija baletna predstava na svijetu, Orašar, Petra Iljiča Čajkovskog već godinama je omiljena zagrebačkoj publici, svjedoči tome i čak 19 projekcija u zagrebačkom HNK-a za koje ulaznice kreću u prodaju ovoga utorka. Osim u HNK, Orašar će već tradicionalno doći i na daske Lisinskog i to u novom ruhu.

Na rasporedu su dvije predstave, no prva je već rasporodana. Za nešto više od mjesec dana virtuozni plesači predstavit će se u novim raskošnim kostimima, a pozornica će zablistati u dekoracijama kreativne scenografije uz posebne svjetlosne efekte.  Solisti i baletni ansambl koje će ugostiti Lisinski priznati su i višestruko nagrađivani baletni umjetnici iz poznatih europskih baletnih kuća, okupljeni u poznatu baletnu trupu Ukrainian Classical Ballet.

Foto: KD Vatroslav Lisinski

Uoči zagrebačkog gostovanja, umjetnički ravnatelj trupe Ivan Žuravljov podijelio je svoj doživljaj Božića i otkrio neke od noviteta koje donose nove izvedbe Orašara u Lisinskom:

Foto: KD Vatroslav Lisinski

– Imat ćemo jedinstvenu priliku potpuno uroniti u događanja te bajkovite priče, zahvaljujući bogatoj scenografiji i obilju scenskih rekvizita koji će ispuniti cijeli prostor. Očekuje Vas pravi svečani ugođaj uz brojne kandelabre s upaljenim svijećama, velik ugodan kamin oko kojeg se odvija radnja, antički stupovi ovijeni nježnim buketićima cvijeća koji nas prenose u bajkovit svijet čarolije, šaroliki kostimi inspirirani francuskim gozbama i balovima, raznovrsni specijalni efekti i još puno toga – ističe umjetnički ravnatelj trupe Ivan Žuravljov.

POVEZANI ČLANCI:

Subotnja izvedba, 9. prosinca već je rasprodana, , a ulaznice za izvedbu 10., po cijenama od 22 do 50 eura, dostupne su na blagajnama Lisinskog i online na www.lisinski.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije