Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrili i kad će imenovati v.d. ravnateljice

Bolnica Sveti Duh se oglasila o slučaju zaboravljene gaze: Klinika je priznala pogrešku, mama i beba su dobro

Zagreb: Hodnici u KB Sveti Duh
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/8
19.07.2023.
u 15:45

Povjerenstvo za unutarnji nadzor na sjednicije zaključilo da je tijekom operacijskog zahvata i poslije operacijskog perioda kirurg počinio grube povrede obaveza iz radnog odnosa

Nakon što je ravnateljica Ana Maria Šimundić u ponedjeljak iznenadila javnost te podnijela ostavku na mjesto ravnateljice zagrebačke bolnice Sveti Duh, ne smiruju se reakcije. Tko će biti novi ravnatelj, izgledno je nećemo znati prije jeseni. Naime, bolnica koja je posljednjih mjeseci pod povećalom javnosti zbog brojnih afera prvo će imenovati vršitelja dužnosti ravnateljice nakon čega slijedi novi natječaj.

Sjednica Upravnog vijeća bolnice bit će održana sutra i imenovanje v.d. ravnateljice je na dnevnom redu sjednice, poručili su u priopćenju za medije. Usto, u pripoćenju su se osvrnuli na posljednji u nizu skandala u kojem je liječnik u utrobi operirane pacijentice zaboravio gazu odnosno kompresu. Sve se dogodilo nakon carskog reza, a slučaj je prijavljen 12. srpnja.

– I prije same prijave, Klinika je prepoznala pogrešku kirurga te poduzela sve potrebne radnje kako bi se problem riješio. Bolnica je ujedno uputila ispriku pacijentici. Pacijentica je operirana istoga dana te je prije tri dana u dobrom stanju otpuštena kući. Beba je također dobro. O događaju je Bolnica odmah izvijestila Ministarstvo zdravstva – poručuju iz KB Sveti Duh.

Povjerenstvo za unutarnji nadzor na sjednicije  zaključilo da je tijekom operacijskog zahvata i poslije operacijskog perioda kirurg počinio grube povrede obaveza iz radnog odnosa, a utvrđeni su i propusti u vođenju medicinske dokumentacije. Povjerenstvo za unutarnji nadzor predložilo je disciplinske sankcije za kirurga, ali i detaljno ispitivanje cijelog slučaja.

VIDEO Opći kolaps i zastoj kod Avenue Malla, vozači se uplašili nevremena i formirali ogromnu kolonu za garažu

 

Komentara 2

AU
aurelll
16:21 19.07.2023.

Svi koji ulazite u ovu Senfovu klaonicu ostavite svaku nadu.

DU
Deleted user
16:38 19.07.2023.

Treba napraviti oporuku, i drzati u novcaniku, na privjesku oko vrata: u slucaju nesrece, svugdje samo ne u “sveti duh”! Izgleda da su zaposlenici uzeli ozbiljno situaciju, sve pacijene pokusaju poslati svetom Duhu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije