Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
edukacija

Besplatno cijepljenje djevojčica osmih razreda protiv HPV-a

Cjepljeje, ilustracija
Robert Anic/PIXSELL
25.10.2013.
u 16:00

Grad Zagreb i Povjerenstvo za prevenciju HPV-a nastavljaju program odgovornog spolnog ponašanja

Djevojčice osmih razreda i ove će se godine moći besplatno cijepiti protiv humanog papiloma virusa (tipovi 6, 11, 16, 18) u nastavku provedbe programa odgovornog spolnog ponašanja mladih i cijepljenja protiv HPV-a. Grad Zagreb i Povjerenstvo za prevenciju infekcije HPV-om po školama će organizirati i predavanja roditeljima te edukaciju učenika. Nakon što dobiju informacije koju im daju liječnici specijalisti školske medicine, roditelji će odlučiti žele li cijepiti svoje dijete.

– Cjepivo je u svijetu primijenjeno na nekoliko milijuna osoba i već se u razvijenijim sredinama vide znatni pomaci u smislu smanjenja broja oboljelih od genitalnih infekcija HPV-om – rekao je predsjednik Povjerenstva doktor Mihael Skerlev. Liječenje infekcija HPV-om ne postoji, u trideset do sedamdeset posto slučajeva virus se pojavi ponovno, dok se pravodobnim cijepljenjem prevenira i razvoj nekih karcinoma.

>>U posljednjih deset godina spolne bolesti se udvostručile

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije