Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rastući problem

Bernardić predavao o opasnostima alkoholizma kod mladih osoba

davor bernardic
Madison
20.09.2012.
u 13:50

Mnoge roditelje iznenade šokantni podaci poput one da dvije trećine maloljetnika piju alkohol na svaki mjesec, kazao je Bernardić

Poražavajući podaci o sve izraženijem problemu uživanja u alkoholu mladih osoba potaknuli su i organizaciju edukativne kampanje o prevenciji maloljetničke konzumacije alkohola "Pokažite im put“ gdje se predavanjima na roditeljskim sastancima u srednjim školama Zagreba i Koprivnice daje prostora ovoj rastućoj nemiloj pojavi u društvu.

U kampanju se uključio i predsjednik Skupštine grada Zagreba Davor Bernardić koji je podržao projekt  te tijekom predavanja u srednjoj Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu naglasio važnost otvorene diskusije o ovom problemu:

– Mnoge roditelje iznenade šokantni podaci poput onog da dvije trećine maloljetnika piju alkohol svaki mjesec. Danas i roditelji i institucije moraju reagirati prije nego djeca postanu dio statistike. Projekti poput ovog, koji pomažu roditeljima da na vrijeme spriječe problem nudeći stručne informacije i savjete, ključ su uspjeha u zajedničkoj borbi protiv maloljetničke konzumacije alkohola – kazao je predsjednik Gradske skupštine.

Čak 95% roditelja pokazalo je u istraživanjima da želi više informacija i savjeta o prevenciji maloljetničke konzumacije alkohola te da bi im najprihvatljivije mjesto za informiranje o ovom problemu bila škola što je bila podloga za pokretanje edukativne kampanja o prevenciji maloljetničke konzumacije alkohola. Nositelji su kampanje  Hrvatski školski športski savez (HŠŠS) i tvrtka Carlsberg Croatia uz partnersku podršku tvrtke Mercator.

Iz perspektive roditelja, ali i vrhunskog sportaša na problem maloljetničke konzumacija alkohola osvrnuo se i Gordan Kožulj te naglasio da sama kampanja neće imati adekvatan učinak ako se u prevenciju podjednako aktivno ne uključe i roditelji i škola.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije