Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinska kraljica

"Berbe su dio mog djetinjstva i ova titula mi je velika čast"

Samoborka Kristina Vugrin
ZG ŽUPANIJA
19.10.2010.
u 12:05

- Na izbor me prijavila najbolja prijateljica, kaže nova Vinska kraljica Samoborka Kristina Vugrin.

Poznavanje vina, tradicionalnih vinskih običaja, ali i ništa manje važno, guštanje u dobroj vinskoj kapljici, nisu samo odlike iznadprosječnih ljubitelja vina, već i najnovije Vinske kraljice Zagrebačke županije za 2011. godinu.

Zadnja prilika za izbor

A baš tu laskavu titulu ponijela je ove godine Samoborka Kristina Vugrin, diplomirana ekonomistica. Kako to da se prijavila na izbor?

– Prijavila me najbolja prijateljica, jer zna da volim vina, uživam u njima i svako naše druženje svodi se na guštanje u finoj butelji vina – ukratko objašnjava Kristina Vugrin.

Ujedno, bila joj je to i zadnja prilika da sljedećih godinu dana još više nauči o vinima i upozna ljude koji se time bave, jer je dobna granica za Vinsku kraljicu 28 godina, a baš toliko ima Kristina. Izbor za Vinsku kraljicu provodi se od 2003. godine, a prvi je put ta titula pripala Samoborki. Kristina Vugrin je dosad deveta Vinska kraljica i na tom mjestu mijenja dosadašnju kraljicu Ivanu Puhelek iz Svetog Ivana Zeline.

– To nije izbor ljepote, potrebno je znanje o vinima, kulturi vina, županijskim tradicijskim proizvodima, proizvodnji vina... – opisuje Kristina.

A kako ona zna baš toliko o vinima?

Pozitivna trema

– Više je to životno iskustvo. Moj pokojni otac imao je vinograd koji sam ja naslijedila, i ta tatina ljubav se prenijela i na mene. Berbe su obilježile moje djetinjstvo, uvijek je bilo veselo, pjevalo se, bralo... – prisjetila se Vinska kraljica Kristina Vugrin.

Krunu, kao i posebno izrađenu lentu, Kristina će preuzeti 13. studenoga.

– Ta titula za mene je veliko zadovoljstvo i čast. Osjećam pozitivnu tremu i uzbuđenje jer sam baš ja izabrana i zbog novih iskustava koja me čekaju sljedećih godinu dana – kaže Kristina Vugrin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije