Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
finale festivala

Bend Goatfish iz klubova seli na Jelačićev trg

Goatfish
Foto: Privatni album
1/3
Autor
Mateja Šobak/VLM
28.11.2013.
u 18:00

Bendovi koji dolaze iz svih dijelova hrvatske morali su proći eliminacijski krug prije dolaska u zagreb

Zajedno sviraju samo dvije godine, a bend Goatfish već je rado viđen u gotovo svim zagrebačkim klubovima, na humanitarnim i ostalim svirkama. Dečki većinom obrađuju poznate rock-hitove, ali na repertoaru imaju i nekoliko autorskih pjesama.

U nedjelju finale

Upravo s njima prijavili su se na ovogodišnji Imagine Croatia, festival mladih do 20 godina čiji će pobjednik kao nagradu dobiti odlazak na međunarodni Imagine festival koji se sljedeće godine održava u Švedskoj.

– Ove nedjelje održava se nacionalni finale festivala, odnosno mi smo jedan od 12 bendova koji će nastupati na Trgu bana Jelačića u 18 sati, a o pobjedniku će odlučiti žiri – objasnio je Marin Novak, vokal i akustična gitara Goatfisha, koji je s prijateljem Filipom Smokvinom i osnovao svoj bend.

Isprva je dvojac nastupao kao duet te su se tek 2011. godine formirali kao čitav, današnji sastav. Osim ovih Zagrepčana, na finalu festivala nastupit će bendovi iz Slavonije, Istre, Dalmacije te Zagorja. A svi oni morali su proći i eliminacijske krugove u svojim županijama.

– To su predselekcije na kojima također postoji žiri koji odlučuje tko može nastupati na glavnoj pozornici u Zagrebu – rekao je David Čavar, organizator Imagine festivala te dodao da glavna nagrada nije jedina nagrada za bendove.

Predstavljanje glazbe

Finalisti će, osim puta u Švedsku, moći osvojiti i izdavanje singla, put na festivale u Belgiji i Sloveniji, ali i različite instrumente.– Najvažniji segment festivala je, zapravo, druženje i predstavljanje svoje glazbe – istaknuo je Čavar, a upravo to najviše veseli i dečke iz Goatfisha koji se nadaju da će ih što više ljudi zamijetiti. Naravno, dodaju, pobjeda i odlazak na Imagine u Švedsku, u kojoj se sudjeluje i na raznim radionicama, bili bi, dakako, šlag na tortu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije