Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Forum

Bandić: Po mobilnosti, uređenju i čistoći Zagreb je u europskom vrhu

Zagreb Forum
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
13.10.2014.
u 12:01

Konferenciju po drugi put organiziraju Grad Zagreb, Razvojna agencija Zagreba i GFS (GoForeSight) Institut.

Još možemo učiti od kolega i gradova naših zapadnih susjeda poput Beča, Pariza i Berlina. No, mogu i ne samo naši istočni, nego i zapadni kolege naučiti nešto od nas. Po mnogim karakteristikama poput mobilnosti, uređenja i čistoće Grad Zagreb je pri europskom vrhu i na to smo ponosni - poručio je gradonačelnik Milan Bandić na današnjem otvorenju Zagreb Foruma, međunarodne konferencije posvećene alternativnim pristupima u razvoju gradova i regija.

Konferenciju po drugi put organiziraju Grad Zagreb, Razvojna agencija Zagreba i GFS (GoForeSight) Institut.

Konferencija se ove godine održava pod krovnom temom „Poticanje razvoja gradova kroz pametne odluke, e-upravu i energetsku održivost“, a osam panel diskusija raspodijeljenih u dva dana održavanja bavit će se i aktualnim pitanjima poput novih načina financiranja projekata – ecofundinga i etičkog bankarstva, socijalnog poduzetništva i reindustrijalizacije gradskih regija. U fokusu će biti primjer iznimno uspješnog i brzog razvoja regija Katalonija i Baskija, koje su postale sinonim za pametan i održiv regionalni razvoj unutar EU, ali i model uspjeh Grada Preloga u Međimurskoj županiji.

Komentara 27

GA
galileja
14:17 13.10.2014.

Zagreb je među najčišćim i najljepšim gradovima u europi,zapravo jedini nedostatak mu je slaba povezanost centra grada sa zračnom lukom,čudi me da nisu povukli tramvaj do tamo ili iskopali jednu liniju metroa ,centar-zračna luka a ovi koji pričaju da jee zagreb prljav ,ovakav ,onakav očito nisu mrdnuli dalje od macelja

GO
goricaV
12:40 13.10.2014.

@Natalije Ternova, pročelja su odgovornost stanara, ali ako se zna da su nakon 1945. donjogradske blokove naseli totalno novi stanovnici, onda stanje pročelja i ne čudi, ali da ne bude sve tako crno, vidi se po gradu jako puno skelaa po zgradama, obnavljaju se fasade, ali dajte vi meni objasnite zakaj i nakon obnove nekog pročelja osvanu grafiti? Zakaj je ta tzv. urban uglavnom lijeva gerila toliko opsjeduta time da ostavi svoje škrabotine na pročelju? Ovo s smećem i zapišanim ulazima od pasa je vaše zlonamjerno izopačeno napuhavanje.

ST
stefj
08:58 14.10.2014.

Po čistoći OK, uređenju možda, a mobilnost? Nema prevelikih gužvi, ali javni promet nije nešto. Tramvaji i autobusi sudjeluju u gradskim gužvama, vlak je skoro pa neupotrebljiv. Nedostaje metro... A što se tiče fasada, već je krajnje vrijeme da stanari preuzmu obavezu održavanja, na silu ako treba. Paralelno s time uvesti stroge kazne za grafite i neodgovorne vlasnike pasa. No, to su stvari koje bi država morala urediti, a država radi statistike radi baš suprotno - podigli su granicu kriminala, pa tako krađa ili uništavanje do 2.000 Kn uopće nije kriminal, a teško da će vam policija izaći ako je šteta ispod 10.000 Kn...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije