Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTEĆENJA OD POTRESA

Bandić: Onima koji sami žele popraviti krov, Grad će donirati materijal

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite i gradonačelnika Milana Bandića
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/9
09.04.2020.
u 12:55

Na press konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite osvrnuli su se na aktualnu situaciju vezanu uz koronavirus i potres.

Do sada je, prema novim informacijama, napravljeno 2590 testova na području metropole, od kojih je 210 bilo jučer, a 15 ih se pokazalo pozitivnim na koronavirus. U samoizolaciji je 25 novih osoba, što čini ukupnu brojku od 4773, dok je obavljeno 3289 psiholoških savjetovanja, izvjestili su tako na današnjoj press konferenciji zagrebačkog Stožera civilne zaštite iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar, podatke iz Zagreba. Istovremeno se gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo i na aktualnu situaciju vezanu uz saniranje posljedica potresa u gradu, govoreći kako će ostaci ruševina po cestama "u roku tri dana biti prošlost".

- Radnici dnevno tone materijala iznesu s ulica. Ono stvara ružno sliku o gradu i moramo to "otpeljati". U roku tri dana će to biti prošlost. Svi oni koji će iz haustora izbacivati još materijala, dobit će obavijest kada da iznesu na stubišta da se sve prikupi u jednom danu - obećao je Bandić dodajući kako se radi na rješavanju dva temeljna problema koja trenutačno muče Zagreb.

Prvi je "kako vratiti ljude u domove" i "kako će oni koji se vrate u domove sa zelenom naljepnicom skuhati kavu na plinu ili otuširati se, odnosno kako uključiti bojler".

- Na tragu projekta sanacije dimnjaka, Grad će subvencionirati trošak projekta i provedbe kondenzacijskog dimnjaka i bojlera. To nam je prva zadaća - rekao je Bandić te prešao na drugu zadaću pozivajući ljude da "sami sebi pomognu".

- U Podsljemenu, Gornjoj Dubravi i Sesvetama su izrazili želju da im nabavimo građevinski materijal da će oni lakše krovove sanirati sami. Operativu toga će voditi predsjednici gradskih četvrti i mjesnih odbora, odnosno ime i prezime svakoga koji je oštećen i koji mu materijal treba, a donirat će ga Grad Zagreb. Moramo nešto konkretno početi da ljudi vide da se pomičemo s mrtve točke - zaključio je Bandić.

 

Komentara 8

KO
Kokoiduhovi
14:35 09.04.2020.

A tko, prema kojim kriterijima će donirati materijal, sanirati dimnjake, nabaviti bojlere...Mora...mora postojati neki pravilnik ili sporazum ili...koji će imenovati tko procjenjuje, štetu, za koju i kakvu štetu se mogu dobiti sredstva ili materijal, u kojem roku, kome dati zahtjevtjev i td. Ukratko; Mora se znati početak i kraj postupka. a ne da sve i svatko ovisi o trenutnom raspoloženju i dobroj volji nekoga.

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
14:18 09.04.2020.

kad taj ode ispod sljemena ce ostati samo pustoš

Avatar neugodan
neugodan
13:23 09.04.2020.

Od koga ce se nabaviti materijal i po kojoj cijeni????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije