Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
užarena sjednica

Bandić: Ništa neće zaustaviti plan restrukturiranja Holdinga

gradska skupština (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/13
24.10.2013.
u 12:27

– Sve se to radi jer treba prodati autocestu i "utopiti" HPB i Croatia osiguranje – kazao je Bandić prigovorivši zaposlenicima u Holdingu da imaju 30 posto veće plaće od hrvatskog prosjeka

– Što oni rade vani u radno vrijeme? Vidio sam ih više od deset koji tu šetaju umjesto da rade. Direktori im moraju dati posla – kazao je gradonačelnik Milan Bandić na sjednici Gradske skupštine prije čijeg su ga početka dočekali prosvjednici, radnici Holdinga i sindikati koji se bore protiv izdvajanja podružnica iz te megatvrtke.

Kaže da je da se nigdje na razgovorima nije spominjala privatizacija te da ništa neće zaustaviti plan restrukturiranja Holdinga.

– Sve se to radi jer treba prodati autocestu i treba "utopiti" HPB i Croatia osiguranje – kazao je Bandić prigovorivši zaposlenicima u Holdingu da imaju 30 posto veće plaće od hrvatskog prosjeka.

– Nezadovoljstvo se u demokratskom društvu iskazuje i prosvjedom, no tek nakon što se iscrpe pregovori. Podrška radnicima da, al' šetačima ne. Ja nikad neću slušati ulicu – kazao je Bandić poručujući da se "ne boji šetača".

 – Rad, red i odgovornost. U ovoj zemlji to netko mora početi raditi! – poručio je pak i na svom Facebook-profilu

Dodao je da je većina radnika uz njega jer je on najveći zaštitnik radnika. Predstavnik sindikata komunalnih radnika hrvatske Želimir Hercigonja kazao je da je gradonačelnikov govor neprihvatljiv.

– Zatečen sam oštrinom napada. Neka prvo pogleda svoje "šetače" u gradskoj upravi, ovo je krajnje neprimjereno. On ne može tražiti od direktora da sankcioniraju sindikalne povjerenike – kazao je Hercigonja.

Sindikatima Čistoće jutros su se u prosvjedu pridružili i članovi udruge Pravo na grad koji se protive izdvajanju podružnica.

Boje se da će doći do privatizacije i kako će radnici ostati bez posla.

Zastupnicima su poručili: "Ne dajte da se provede taj plan" i pojavili se s velikim transparentom "Ne damo Holding". 

Bandića su dočekali zviždukom, no on je samo "proletio" pored njih.

– Okupili smo se da kažemo kako nećemo dopustiti izdvajanje podružnica iz Holdinga bez imovine jer je to pripremanje terena za kasniju privatizaciju ili davanje u koncesiju. Gradonačelnik je rekao da priprema mladu za dernek i udaju, a od toga građani neće imati korist – kazao je Teodor Celakoski iz Prava na grad. Udruge najavljuju nove prosvjede te kako će se sa sindikatima boriti da se tvrtke ne izdvoje bez imovine te za radnička prava. 

– Nećemo dopustiti izdvajanje podružnica – poručuju. 

>>Bandić: Prodat će srebro Hrvatske, a mi pripremamo cure za udaju

Lijek za Holding

Članovi stranke Za grad jučer su pak predali upravi Holdinga lijek "Restrukturiranje" uz obrazloženje da je riječ o hitnoj intervenciji i dostavi pomoći članovima uprave. Istu "dozu" lijeka uručit će i članovima gradske uprave te članovima Gradske skupštine.

– Na ovaj korak odlučili smo se nakon što smo otkrili nepravilnosti u brojevima koje je uprava Zagrebačkog holdinga prezentirala Gradskoj skupštini. Nije jasno kako je u prezentaciji za Skupštinu gubitak 2010. godine 50 milijuna kuna, a u financijskom izvješću taj gubitak iznosi 500 milijuna – objasnila je Iva Kvakić.

U lijeku se nalaze upute, navedeno je da je riječ o procesu koji je dugotrajan, u koji bi se trebali uključiti stručnjaci, građani, dionici i civilno društvo. O samom procesu izdvajanja podružnica iz Holdinga bez imovine oglasio se Sindikat trgovine Hrvatske. Spornim posebno smatraju izdvajanje bez imovine Zagrebačkog velesajma. Smatraju da se od ulaska u Holding 2007. godine tvrtka Velesajam uništavala jer je od pozitivnog poslovanja postala gubitaš.

– Imovina tvrtke, 560 tisuća četvornih metara zemljišta, mnogima otvara apetite. Radnicima i tvrtki ne preostaje ništa drugo nego stečaj i burza – smatraju sindikati. 

>>Vlado Leko dao ostavku na mjesto šefa NO Holdinga

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije