Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štednja u Zagrebu

Bandić reže plaće direktorima

Milan Bandić
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
16.12.2017.
u 17:26

Menadžmentu trgovačkih društava u vlasništvu grada, kao i pročelnicima, zamjenicima, savjetnicima... plaća se smanjuje 10 posto

Iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika danas je stiglo priopćenje u kojem se navodi kako je Milan Bandić, “vodeći računa o socijalno-ekonomskim pokazateljima okruženja u kojem posluju trgovačka društva u vlasništvu Grada Zagreba i gradska uprava Grada Zagreba..., donio odluku o provedbi dodatnih mjera racionalizacije poslovanja.”

Konkretno, radi se o smanjenju troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna koja će se provesti smanjenjem plaća za 10 posto menadžmentu trgovačkih društava u vlasništvu Grada Zagreba, kao i svim pročelnicima, savjetnicima gradonačelnika, zamjenicima pročelnika i pomoćnicima u gradskim upravnim tijelima te rukovoditeljima ustanova čiji se osobni dohodak isplaćuje iz proračunskih sredstava, uključujući i osobne dohotke za prosinac 2017. Poduzet će se i druge mjere i aktivnosti koje će rezultirati racionalizacijom troškova trgovačkih društava i rashoda gradskog proračuna u iznosu od 5 posto, navodi se u priopćenju.

– Ova je odluka očiti nastavak jedne “konzistentne i strateški promišljene” politike gradonačelnika kojoj smo svjedoci posljednjih godina. Siguran sam da je ona rezultat jedne “duboke i promišljene” dubinske analize gradskog proračuna i financijskog učinka na njega! – tumači gradski zastupnik Tomislav Stojak iz HNS-a.

Podsjetimo, nedavno je najavljeno izdvajanje ZET-a i Zagrebačkog velesajma iz sastava Zagrebačkog holdinga. Prije nekoliko dana stigla je i odluka da će radnici Holdinga dobiti božićnicu od 1250 kuna, koliko dobivaju i gradski namještenici, a ne 2884,87 kuna kako je određeno kolektivnim ugovorom. Sindikati su reagirali najavom štrajka. Također, Zagrebački holding jučer je najavio kako parkirališne karte, i to nakon povlačenja i karata za javni prijevoz, više neće biti dostupne na kioscima Tiska.

Pogledajte Advent u Zagrebu:

Komentara 10

DU
Deleted user
18:14 16.12.2017.

I što sad, HDZ naredio Večernjaku da hvali Bandića? Da im neovisnog i demokratskog novinarstva, svaki dan bi se pisalo o sramoti samog postojanja Holdinga divljeg harača d parkingom u širem centru, divljeg pogodovanja kumovima its.itd.

ZO
Zorica13
20:27 16.12.2017.

Zar već nije dosta Bandićevog folklora u ovom gradu....

BE
beloslavcanin
19:48 16.12.2017.

Njima smanjiti sebi povisiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije