Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački gradonačelnik

Bandić: Cijena plina u Zagrebu neće rasti

milan bandić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
18.04.2017.
u 14:18

Gradonačelnik navodi kako ovo nije predizborni potez, nego samo briga za standard građana Zagreba

Zagrepčanima će se zadržati ista cijena plina bez obzira na povećanje njegove nabavne cijene, istaknuo je u utorak na konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U vezi s najnovijom odlukom Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) da poskupi plin, tj. da je od 1. travnja na snazi nova cijena javne usluge opskrbom plinom, Bandić je rekao kako su oni u Gradu Zagrebu zaključili da tu razliku pokriju i nadomjeste njihovom smanjenom maržom i unutarnjim rezervama u Zagrebačkom holdingu, konkretno u Gradskoj plinari Zagreb.

Najvažnije je da povećanja cijene plina u Zagrebu nema, rekao je gradonačelnik. Bandić je ustvrdio da to nije predizborni potez, nego je to samo briga za zaštitu standarda građana Zagreba.

Dodao je da je u Zagrebu 265.000 ljudi priključeno na plin. Kako bi potkrijepio svoju tvrdnju da to nije predizborni potez Bandić je nabrojao sve što su u Gradu Zagrebu napravili od 2013. do danas radi zaštite standarda Zagrepčana, među kojima su i besplatni priključci na vodoopskrbni sustav, sniženje cijene usluge opskrbe pitkom vodom, sniženje cijene odvoza otpada, sniženje cijene parkiranja.

"Znao sam da će uslijediti pitanja - zašto baš sada? Pa sam poredao sve od 2013. što smo radili i činili da zaštitimo standard građana", rekao je Bandić. 

Optužio je bivšu Vladu Zorana Milanovića da je počinila nepravdu ili zločin, "jedinstven u ovom dijelu Europe", kada mu je Holding na neprimjeren način 2013. "uzet iz ruku kao instrument upravljanja gradom" i to samo zato što je u Gradskoj skupštini dobio zastupnika kao HDZ i SDP zajedno i osvojio peti mandat gradonačelnika.

Bandić je rekao da ne bi želio da se ta povijest ponovi i da Holding nije u direktnoj ingerenciji gradonačelnika i njegovih suradnika.

Poručio je kako se i sada, kada je riječ o cijeni plina, još jednom pokazalo da je Holding lijeva i desna ruka gradonačelniku i Gradskoj upravi, da je to instrument upravljanja Gradom s jedinim ciljem isporuke javne usluge na vrijeme i uz što manja poskupljenja.

>>Dubit ću na trepavicama sve dok se ne shvati da je otpad sirovina, a ne smeće

>>'Napravit ćemo 60 niskopodnih tramvaja te će biti kraći za jedan članak. No, nismo još započeli taj posao'

Komentara 42

BO
boristomic
06:47 19.04.2017.

Opet predizborna obečanje pa do kada više, dobro da umjesto nas ne ide na posao ili nam noge pere...nece rast do 1.6 vjerojatno haha

MO
Moranailic
07:14 19.04.2017.

Opet te tvoje fore banditosu,pred svake izbore ti se brines za svoje gradane a nakon izbora po starom,samo privlacis glasove ovakvim potezima,cim kazes da nece poskupit sigurna sam da bude ti i ta tvoja prazna obecanja....

LO
LorenaMagdic
14:34 18.04.2017.

Pravi tajming bandicu,opet pred izbore ti obecavas svasta!!!! Sigurno zbog toga necu glasati za tebe jer je to tvoj potez da privuces ljude da ti daju glas ko inace....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije