Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cest is d’Best

Australac je 2004. došao na festival – i ostao u Zagrebu

Jacka Flasha na festivalu Cest is d' Best
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/7
03.06.2017.
u 12:58

Žongliraju noževima, mašu s hrpe stolaca, vatreni show im je promijenio frizuru... Znaju da je svaka točka rizična, ali se, kažu, zbog pljeska isplati

Ulični festival Cest is d’Best zauzeo je ovih dana centar Zagreba, a jedan od umjetnika koji na njemu sudjeluje je i Jack Flash, čija se točka sastoji od akrobacije, komedije i žongliranja – noževima. Australac koji se performansom bavi već 23 godine zna da je svaka točka rizik, ali kaže kako ga uvijek iznova obraduju reakcije prolaznika nakon što izvede stoj na rukama na stupu visokom 3,5 metara koji podržavaju tri osobe iz publike ili nakon što na njemu žonglira noževima i mačetama.

 

Da, život nam zna biti težak...

– Luda je sreća što se svih ovih godina nisam ozbiljno ozlijedio, osim pokoje ogrebotine. Ipak su to oštrice – kaže umjetnik koji na Cestu nastupa već 12. put, a na njemu je 2004. upoznao i buduću suprugu zbog koje je odlučio ostati u Zagrebu. Kad se ne bavi akrobacijama, radi kao stolar, a proizvodi i zanatsko pivo.

Iz Argentine je, pak, stigao Circo Eguap, dinamični duo koji čine Roquecycle i Minimi. Zajedno nastupaju već devet godina, a zagrebačka publika im se odmah svidjela.

– Da, ovakav način života zna ponekad biti težak, no sve se zabravi kada osjetite iskreni pljesak – kažu.

Katayu Santosu domovina je Venezuela, no dvije je godine proveo u Kini kako bi naučio akrobacije s porculanskim posudama i stajanje na četiri stolca naslagana jedan na drugi dok s najvišeg maše publici.

– Za tu je točku potrebna dobra fizička pripremljenost, a za onu s posudama presudan je osjećaj za balans – ističe Santos. Srećom, dodaje, još nije razbio nijednu posudu, ali znao je istegnuti mišić ili natući neki dio tijela pri padu.

Nije bilo većih požara

A da je ključna ravnoteža zna i Foolosophy, tandem koji čine Nemanja i Sofia Mirić, hodači na štulama. Bave se i pantomimom, a izvode i fire show.

– Dosad nije bilo većih požara, samo su nam mrvicu promijenili frizure – kaže Nemanja.

Sresti ih možete još danas i sutra među 500 performera na Cest is d’Bestu.     

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije