Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kuna pala u zaborav

ANKETA Snalazite li se bez dvojnog iskazivanja cijena?

Zagreb: Na Dolcu rijetki plaćaju s kunama
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
20.02.2024.
u 15:42

Kako bi se sugrađani, podsjetimo, lakše naviknuli na euro kao novu valutu, zakonska obveza svih poslovnih subjekata bila je dvojno iskazivanje cijena, uvedena još 5. rujna 2022.

Više od godinu dana prošlo je otkako je, kako u Hrvatskoj pa tako i u metropoli, uveden euro. Kuna je pala u zaborav, no ne u potpunosti. Kako bi se sugrađani, podsjetimo, lakše naviknuli na novu valutu, zakonska obveza svih poslovnih subjekata bila je dvojno iskazivanje cijena, uvedena još 5. rujna 2022. 

Još lani u prosincu, među voćem i povrćem na zagrebačkim tržnicama, bile su zataknute cijene izražene u eurima, ali i kunama, no isticanjem zakonske obveze, dolaskom 2024. i to je ukinuto. Cijene izražene u kunama više se ne mogu pronaći ni u cjenicima ugostiteljskih objekata, trgovinama, računima pa ni na tržnicama. 

VEZANI ČLANCI: 

Neki su ubrzo prigrlili euro kao novu valutu pa su prestali preračunavati, no ima i onih koji se još uvijek nisu u potpunosti navikli pa nisu oduševljeni nestankom dvojnog iskazivanje cijena. 

 

 

Komentara 3

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
19:13 20.02.2024.

Nikad neću prežaliti kunu, našu suverenu valutu. Euro mi se čini kao privremeno okupacijsko sredstvo plaćanja.

VO
volimnju
20:43 20.02.2024.

nadam se da će kuna vratiti jednog dana. Mister plenković, trebali ste ostaviti kune

MI
mikimouse12
19:39 20.02.2024.

tko se ne zna snalazit u eurima nije se znal snalazit ni u kunama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije