Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLIKO NAPOJNICE OSTAVITE

Građani se još nisu navikli na plaćanje napojnica karticama i u eurima. Konobari se žale: 'Često se ni ne sjete...'

16.02.2024.
u 15:25

Domaći se gosti, kažu ugostitelji, čak i kada račun podmiruju "plastikom" mahom odlučuju konobare nagraditi u gotovini. Tringelt karticom plaćaju uglavnom stranci, a cifra se najčešće zaokružuje

Komentara 23

MA
majeltomoguce
15:59 16.02.2024.

Nek Vas se sjete poslodavci! Plaćeni ste da mi donesete kavu, hranu i sl. A to je i diskriminacija - kuhar se znoji u kuhinji, konobar pokupi to jelo i donese mi ga i još bi i napojnicu - a što je sa kuharom??? Sve u svemu ne vidim smisao napojnice, osim u Americi gdje je to dio kulture - kod nas nije!

DU
Deleted user
16:16 16.02.2024.

'Često se ni ne sjete...'..... kako to misli, "ne sjete". Sjetim se svaki puta i odlučim ne dati.

KI
kingtom
15:40 16.02.2024.

Od drastičnog poskupljenja po svuda ja više ne ostavljam napojnice ili ostavljam minimalno ako je veći ceh unutar 1€ zaokružujem. Cijene su im bolesne tako da niti ne izlazim više nešto kao prije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije