Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZAGREBU OD 10. DO 12. SVIBNJA

Američki TV producent Eric A. Stillwell počasni gost na SFeraKonu

Sferakon
Foto: Miroslav Silović
1/20
06.03.2024.
u 08:33

Počasni gost Eric A. Stillwell američki je televizijski producent i  scenarist u čiji opus ulaze mnoge epizode kultnog znanstveno-fantastičnog  serijala Zvjezdane staze, specifično iz „Nove generacije“ i „Voyager“. Surađivao je  i na filmu iz iste franšize, a bio je uključen i u produkciju serije Zona smrti u kojoj  je glavnu ulogu imala prošlogodišnja gošća Nicole de Boer

SFeraKon, najveća znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe, ove godine će se održati od 10. do 12. svibnja u Zagrebu na  Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER-u) uz brojne zanimljivosti i ugledne  goste. 

Ovogodišnji SFeraKon, međunarodno priznata konvencija s dugom tradicijom  koju organizira SFera, društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba i ove godine  bogatim programom dočekuje brojne zaljubljenike u znanstvenu fantastiku i  srodne žanrove. 

Počasni gost Eric A. Stillwell američki je televizijski producent i  scenarist u čiji opus ulaze mnoge epizode kultnog znanstveno-fantastičnog  serijala Zvjezdane staze, specifično iz „Nove generacije“ i „Voyager“. Surađivao je  i na filmu iz iste franšize, a bio je uključen i u produkciju serije Zona smrti u kojoj  je glavnu ulogu imala prošlogodišnja gošća Nicole de Boer. Njegovo prvo radno  mjesto u svijetu filma bilo je na projektu koji je osvojio nagradu Emmy, a istu  nagradu je osvojila i epizoda Zvjezdanih staza „Yesterday's Enterprise“ na kojoj je  bio jedan od scenarista. 

Eric A. Stillwell je veliki ljubitelj znanstvene fantastike pa je tako bio i organizator  konvencija u SAD-u, ali i začetnik jednog od najvećih klubova ljubitelja znanstvene  fantastike s članstvom raširenim kroz dvadesetak zemalja. S takvim životnim  iskustvima njegovo gostovanje je zanimljivo kako široj publici, tako i  organizatorima konvencija u Hrvatskoj. 

Osim poznatih gostiju, na konvenciji na kojoj se i ove godine očekuje više od dvije  tisuće posjetitelja, predstavit će se udruge koje se bave znanstvenom fantastikom,  a posjetitelji će uživati u brojnim predavanjima, igraonicama, turnirima i  demonstracijama društvenih igara, kao i u sajmu knjiga, prodajnoj izložbi i naravno  cosplay-u. SFeraKon se organizira uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva Kulture.

FOTOGALERIJA Pogledajte atmosferu s prijašnjih izdanja konvencije SFeraKon u Zagrebu

Sferakon
1/20

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije