Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravo na grad

Aktivisti iz Varšavske najavljuju "vruću" jesen

varšavska (1)
Marko Prpić/Pixsell
21.07.2010.
u 15:49

Ako Vlada do rujna ne olabavi Zakon o referendumu, očekuju je masovni prosvjedi sa širokom platformom, najavili su aktivisti.

Ako Vlada do rujna ne olabavi Zakon o referendumu, očekuju je masovni prosvjedi sa širokom platformom. Ako pak Vlada to učini, a Gradska skupština referendum ne raspiše, aktivisti će sami početi skupljati potpise građana za smjenu gradonačelnika Milana Bandića.

Ovaj plan izložili su danas Tomislav Tomašević iz Zelene akcije i Teodor Celakoski iz Prava na grad. Do rujna novih prosvjeda neće biti, no akcije i pravne bitke trajat će i tijekom ljeta. Načelno su zadovoljni jučerašnjim zaključcima Gradske skupštine, no traže da zastupnici zabrane gradskim poduzećima daljnje sudjelovanje u radovima na spornoj rampi u Varšavskoj, kao i smjenu odgovornih u Holdingu zato što je Zrinjevac uništavao pješačku zonu za potrebe investitora Hoto Grupe.

Izjavu pročelnika za izgradnju Davora Jelavića o tome da će prosvjednici morati platiti policijsku asistenciju, nazvali su skandaloznom. Vezano za plave snage, a pozivajući se na zaključak Skupštine o obustavi radova na Cvjetnom, Tomašević se pitao zašto policija i dalje čuva gradilište. Skupština je, naime, jučer zatražila i deblokadu Gundulićeve ulice.

Naglasio je da ne postoji potvrda glavnog projekta za Varšavsku 6 zbog neriješenih imovinskih odnosa.

Oštro su odbacili insinuacije da su zapravo "igrači" nekih političara.

– Nikada nismo podržali nijednu stranku, ni političara, niti to namjeravamo činiti u budućnosti. Ulozi za političare postali su veliki i sada s nama pokušavaju manipulirati, no mi im to nećemo dopustiti – poručio je Celakoski.

Na konferenciji za novinare pojavio se i stanar Varšavske ulice, Tomislav Lauc. Kazao je da na Upravnom sudu nisu riješene sve tužbe, primjerice za uzimanje javno prometne površine. Najavio je tužbu stanara Ustavnom sudu, koja je, podsjetimo odbačena na Upravnom. Naglasio je da je život stanara u toj ulici ugrožen budući da vatrogasna kola uopće ne mogu proći. Smatra da bi šef vatrogasaca morao intervenirati.

Komentara 62

US
U srcu
22:11 21.07.2010.

koliko je meni poznato u osijeku stoji \"nepokoreni\" gradglupa kopija u osijeku je ona simbol otpora onima koji sad u zagrebu nose isti natpis, jugoslaveni

ST
stefj
16:59 21.07.2010.

Moram priznati da novinari rade dobar posao, na svakoj fotki izgleda kao da prosvjeduje cijeli Zagreb, ne treba niti photoshop, a u svakom tekstu prosvjed je predstavljen kao jednoumno mišljenje svih Zagrebčana...

PO
popajZG
09:36 22.07.2010.

Gandi gandija malo kruha i vode i pali u Indiju..bolje glavu u pijesak nego glavu u dupe..daj je više izvuci i počni nekaj delat pa buš znal o čemu pričam..a vidim da i Zoo dobro znaš..možda si zapalil iz kaveza sa majmunima.. Hehehe :-9

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije