Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cvjetni

Aktivisti: Hoto traži legalizaciju onoga što su već izgradili

'15.07.2011.,Zagreb - U Varsavskoj ulici kod ulaza u garazu odrzala se konferencija Zelene akcije u povodu godine dana od pocetka radova u Varsavskoj koje je pratilo uhicenje 150 gradjana. Na konferen
'Goran Jakus/PIXSELL'
15.07.2011.
u 21:40

Javni interes je iznevjeren jer se dvorane nemaju što iznajmljivati, naglasili su aktivisti na press-konferenciji

– Hoto grupa naknadno legalizira ono što su već izgradili. Povećava izgrađenost zgrade u Varšavskoj 6, a stanarima su poslali pismo namjere u kojemu im prijete da ih Hoto, ako pokrenu upravni postupak, može tužiti za naknadu štete. Poslali su im i suglasnosti kojima traže od stanara da potpišu kako su suglasni s postojećom izgrađenosti zgrade – rekao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, dokazujući svoje riječi dokumentima.

Konferenciju za medije Zelena akcija i Pravo na grad organizirali su u Varšavskoj u povodu godišnjice početka gradnje rampe.

Kako je vidljivo iz izmjena lokacijske dozvole za Varšavsku 6, investitor Tomislav Horvatinčić legalizira dograđene balkone od drugog do petog kata, promjenu gabarita stubišta, te prenamjenu zelenog krova u terasu i smanjuje broj stanova i trgovina.

– Očito se gradi bez dozvola i naknadno sređuju dokumenti. Javni interes je iznevjeren jer se dvije dvorane nemaju što iznajmljivati. U zaključku Skupštine piše da će ih koristiti Ured za kulturu – rekao je Teo Celakoski iz Prava na grad.

Komentara 1

VI
Vito
07:34 16.07.2011.

Donošenjem zakona o legalizaciji bespravne gradnje sabor je dokazao - svaka država ima mafiju, samo mafija ima Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije