Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera ispravci

Ako je sve po zakonu, zašto Bandić ne da papire?

\'FOMOZRACNA1_nnn_gra_260510\'
Branko Kincl
09.11.2010.
u 15:48

Zahtjeve za ispravke kojima je mijenjan prostor nije potpisao Bandić, 
već J. Veselić Bruvo, Davor Jelavić i Vidoje Bulum te G. Augustinović Pavičić

Ni mjesec dana nakon što je Povjerenstvo za ispitivanje ispravaka, kojima je mijenjan prostorni plan grada, zatražilo od Gradskog ureda za strategijsko planiranje da im pošalju karte i dokumente na kojima su temeljili neke “ispravke” GUP-a, nisu ih dobili.

Bandić urlao na tajnicu

– Kako je moguće da nam u mjesec dana nisu mogli poslati dokumente na temelju kojih tvrde da su ispravci po zakonu. Apeliramo na gradonačelnika Milana Bandića, ako je sve po zakonu i ako stoji iza svojih suradnika, da im smjesta naloži da nam hitno dostave materijale – pozvao je Tomislav Saucha danas na konferenciji za medije. Povjerenstvo od ureda traži dokumente na kojima se temelji sedam ispravaka, a riječ je  o kartama koje ne postoje u arhivi Skupštine, primjedbama danim u javnoj raspravi koje se ne mogu pronaći te amandmanu zastupnika koji ne postoji. Saucha je upozorio da su nevjerojatna obrazloženja na kojima su se temeljili ispravci (koji inače služe za popravak tehničkih pogrešaka u Službenom glasniku, poput krivog prezimena i sl.) poput obrazloženja da je došlo do novih vlasničkih odnosa ili da se GUP usklađuje s lokacijskom dozvolom. Na pitanje novinara je li izmjene naložio Bandić, Saucha je kazao da ne zna, ali je siguran da je za to znao. Na sastanku Kluba SDP-a, dok je još bio član stranke, urlao je na sadašnju tajnicu Jadranku Blažević da potpiše ispravke koje je dobila jer u tim dokumentima leže milijuni. No Bandićeva potpisa nigdje nema.

Nije im do priče

Ispravke je potpisala bivša tajnica Greta Augustinović Pavičić, a zahtjeve za ispravke Davor Jelavić, pročelnik Ureda za prostorno uređenje, Jadranka Veselić Bruvo, pročelnica Ureda za strategijsko planiranje i Vidoje Bulum, šef pravne službe grada. Jelavić je kazao da je za to nadležan Željko Horvat (koji nam se nije javio), a J. Veselić Bruvo rekla je da ne može razgovarati jer putuje na pogreb. G. Augustinović Pavičić, baš kao i prošli put, nakon što smo se predstavili “zaštekao” je mobitel pa je ponavljala: “Halo, halo ne čujem vas”.

Komentara 8

DE
demokršćanin
21:29 09.11.2010.

SVE JE JASNO Čini se da je Bandić još uvijek toliko jak da nije dozvolio uz članak objavljivanje slike ZAGREBA,pa je novinarka morala staviti sliku Karlovca.Neka novinari potraže zračne snimke Zagreba i na njima prikažu sve ono što je Bandić sa svojom svitom iz zelenog pojasa pretvorio u građevinske zone.Kada ćemo biti obavješteni da je Bandić priveden USKOKU ?

KO
komentatorv2
13:09 10.11.2010.

čini se da je u pitanju šlampavost podređenih a da Bandić niej neposredno kriv. barem dok ne saznamo tko je konkretnim izmjenama najviše profitirao i to poimence. ovime se opet pokazuje kako je SDP jednak HDZ-u, tek kad je Bandićć izašao iz SDP-a su SDP-ovci formirali tim za istragu oko izmjena planova pa mu silom pokušavaju nešto prikrpati.

AU
autoritet
16:28 09.11.2010.

Zagreb a slika Karlovca i njegove Zvijezde? Nepismenost ljudi u medijima danas stvarno nije normalna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije