Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabavite se uz naš vodič

15 prijedloga za super vikend u Zagrebu

Darko Rundek
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
15.12.2017.
u 08:47

Rundek u Domu sportova, Laibach u Tvornici i Dobri čovjek Bažulek u kazalištu na Peščenici

Apokalipso, ali, srećom, ne pravi nego onaj iz pjesme Darka Rundeka, sutra stiže u Dom sportova. Taman da se stignete oporaviti od večerašnjeg koncerta Laibacha u Tvornici kulture i koje čaše dobre kapljice na prvom Adventu za vinoljupce u Muzeju za umjetnost i obrt.

Božice umjetnosti, pak, “spustit” će se u Zagrebački plesni centar, a u Kinoteku stižu “Snjeguljica i sedam patuljaka”. Kako je predblagdansko vrijeme darivanja i pomaganja, ne zaboravite ni na humanitarni koncert “Djeca djeci” u MUO-u i ispred HNK te svirku u Norris caféu u Sloboštini na kojoj će se prikupljati novac za štićenike dječjeg doma.     

1. Djeca za djecu     

Dječji zborovi iz Zagreba, Karlovca i Rijeke nastupit će na humanitarnim koncertima “Djeca za djecu”. Prvi je večeras u 19 sati u Muzeju za umjetnost i obrt, a drugi sutra u 17 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta. Ulaznica za večerašnji koncert stoji 50 kuna, a sutra svatko tko želi može dati donaciju te zauzvrat dobiti ukras za bor koji izrađuju volonteri udruge “Jak kao Jakov”. Prihod je namijenjen djeci oboljeloj od malignih bolesti.     

2. Za umrijet od smijeha    

Oni su odlučili poludjeti kako bismo mi shvatili da nismo normalni. Opis je to predstave “Za umrijet od smijeha” čiji glavni (anti)junaci kritički i ironično progovaraju o Hrvatskoj danas. Riječ je o hrvatskom uprizorenju dramskog teksta američkog pisca Christophera Duranga. Predstava u koprodukciji Teatra Rugantino i kazališta Planet Art igra sutra u 20 sati u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. Ulaznice su 70 kuna.     

3. Divine blindness     

Tri gracije uspavane u vlastitoj ljepoti i odvojene od svjetovnih zbivanja bogovi šalju na Zemlju kako bi spoznale što je umjetnost danas. Melanija, Estefanija i Yovanika pred publiku stižu u predstavi “Divine Blindness” u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10 večeras u 20 sati.     

4. Advent za vinoljupce

Prvi zagrebački Advent za vinoljupce na rasporedu je večeras u 19 sati u restoranu Muzeja za umjetnost i obrt. Ljubitelji dobre kapljice moći će kušati stotinjak vinskih vrsta.     

Darko Rundek
1/53

5. Premijera u KNAP-u

Kada “mali” dobronamjerni klobučar koji živi po pravilima i čini sve što mu autoriteti nalažu izgubi posao, stan i ženu, nađe se u žrvnju pravno-korupcijske mašinerije. U potrazi za rješenjem svog problema susreće se s poslodavcima, političarima i menadžerima, sucima, kamatarima i fiškalima, ali nigdje ne nalazi pravdu ni razumijevanje... Kako se izvukao iz teške životne situacije doznajte na premijeri predstave “Dobri čovjek Bažulek”. Zakazana je za sutra u 20 sati u centru KNAP, a igra i u nedjelju u isto vrijeme. Ulaznice su 40 kuna.     

6. Sve je u ritmu

U Centru za kulturu i film Augusta Cesarca završni koncert održat će polaznici radionice zapadnoafričkih ritmova pod vodstvom Ismail Balde Commija i Krunoslava Kobešćaka. Program je večeras u 20 sati u Ilici 196, a ulazak je slobodan. Kreativci će publici predstaviti vještine koje su naučili na radionicama koje su obuhvaćale upoznavanje s tradicijskim afričkim instrumentima.     

7. Turneja sa Zaratustrom     

Slovenska grupa Laibach večeras se u sklopu europske turneje vraća u Tvornicu kulture. Zagrebačkoj će publici predstaviti novi studijski album “Also Sprach Zarathustra” koji već nazivaju “soničnim remek-djelom”. Glazbu s tog albuma skladali su za istoimenu kazališnu predstavu baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzschea. Laibach će se na pozornicu popeti u 21 sat, a za upad potrebno je izdvojiti 150 kuna.     

8. Klasici u Kinoteci

Danas u 11 sati u Kinoteci prikazuju se “Ljubavnici i despot”, a u 20 sati “Dogodilo se jedne noći”, jedan od najboljih filmova u povijesti kinematografije. Radnja se odvija oko putovanja razmažene bogatašice i novinara koji se prvo svađaju, ali onda zaljube. Sutra je, pak, red za subotnju matineju: u 11 i 16 sati na velikom platnu prikazat će se “Snjeguljica i sedam patuljaka” iz 1937. godine. Večer će zaokružiti film “Gospodin Smith ide u Washington”.     

9. Tenor u Sesvetema

Dobrotvorni božićni koncert koji organizira Rotary klub Zagreb – Sesvete održat će se u tamošnjem Narodnom sveučilištu u nedjelju u 19 sati. Nastupit će tenor i solist Opere HNK Tvrtko Stipić i Paganini band.     

10. Traži se novi suprug

Večeras u Satiričkom kazalištu Kerempuh igra komedija “Jedan sluga, dva gospodara” u kojoj Borko Perić portretira korumpirane karaktere i razotkriva sav lažni moral licemjerne malograđanštine. Sutra je, pak, na rasporedu “Traži se novi suprug”, a u nedjelju “Audicija”. Sve predstave počinju u 20 sati.     

Još prijedloga za vikend

Apokalipso se vraća kući

Darko Rundek sutra stiže u Dom sportova. Na pozornicu će se popeti u 21.30, a sat vremena prije kao posebna gošća nastupit će kantautorica Sara Renar.

Superbake i generacija xxl

U Bikers Beer Factory večeras stižu SuperBake, a sutra “rokaju” momci iz Generacije XXL. Svirke počinju u 23 sata, a upad je besplatan.

Naučite izrađivati afričke maske

Autonomni kulturni centar danas u 16 i sutra u 15 sati u Infoshopu organizira radionicu afričkih maski, a u galeriji Siva izložba je grafita.

Zimski vrt na krvavom mostu

“Zimski vrt” naziv je izložbe skulptura mlade kiparice Ide Blažičko koja se otvara večeras u 19 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke na Krvavom mostu 2.

Humanitarna akcija u Norris cafeu

Mladi glazbenici nastupaju večeras u 19 sati u Norris caféu u Oreškovićevoj kako bi pomogli prikupiti potrepštine za Dom za nezbrinutu djecu “Sv. Josip”.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije