Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodič za dobru zabavu

15 prijedloga za super vikend u Zagrebu

23.12.2016.
u 16:22

Blagdanska groznica Zagreb trese već tjednima, a vrhunac se očekuje ovog vikenda. Unatoč tome što su Badnjak i Božić, sadržaja u gradu neće nedostajati, a većinom će biti povezani upravo s blagdanima.

1. BAKALAR U TOMIĆEVOJ: Kamenice, bakalar, losos, gulaš, maneštra od slanutka... Poznate blagdanske delicije na Badnjak će se naći na meniju i u Tomićevoj. Cijela će se ulica, naime, u sklopu programa “Fuliranje kod uspinjače” na jedan dan pretvoriti u pravi blagdanski stol. Kuhari će pripremati specijalitete za građane, a uz jelo će se posluživati i šampanjac. Program počinje u 11 sati.

2. HITOVI NOVIH FOSILA: Veliki božićni koncert “Za dobra stara vremena“ u Johannu Francku održat će Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec. Izvest će neke od najvećih hitova Novih fosila pa će se tako obvezno pjevati Košulja plava, Saša, Djeca ljubavi, Milena, Dobre djevojke, Da te ne volim... Blagdanski koncert počinje u nedjelju u 21 sat, a ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 70 kuna ili na dan koncerta za 90 kuna.

3. KAKO ZAMOTATI DAR: “Poklon u zadnji čas“ naziv je radionice koja će se održati danas u 17.30 sati u Croatian Design Superstoreu u Martićevoj 4. Polaznici će izrađivati unikatne čestitke i ambalažu za zamatanje, a mogu sudjelovati svi stariji od 10 godina. Moguće je donijeti i vlastite poklone na zamatanje.

4. MARKO TOLJA NA GRADECU: Advent u Klovićevim dvorima nastavlja svoj bogati program koncertom Marka Tolje. Večeras od 20.30 sati svi građani mogu uživati u nekim od njegovih najvećih hitova, poput pjesma Sidro, Gdje smo mi, Sada kasno je... Nakon besplatne svirke, održat će se i glazbeno druženje, a građani mogu uživati i u ostalim čarima Adventa u Klovićevim dvorima, poput klizališta, gastronomske ponude, fotografiranja na Gradecu...

5. PREMIJERA U ZKM-U: “Noćni život” naziv je predstave koja se večeras premijerno izvodi u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM). Riječ je o drugoj ovosezonskoj premijeri postavljenoj po nagrađivanom satiričnom tekstu Ivana Vidića u režiji Paola Magellija. Predstava u kojoj, među ostalim, glume Milivoj Beader, Hrvojka Begović, Filip Nola i Lucija Šerbedžija, progovara o problemima suvremenog društva. Počinje u 20 sati, a karta je 60 kuna.

6. ZATVARANJE DVORIŠTA: Adventsko izdanje gornjogradskih Dvorišta završava večeras posebnim programom “Tiha noć“. Tim će se povodom na Gornjem gradu cijele večeri pjevati tradicionalni božićni napjevi.

7. KONCERT THE FRAJLI: Tesla Power na Badnjak u Varšavsku 4 već tradicionalno dovodi The Frajle. Marija Mirković, Nataša Mihajlović te Jelena i Nevena Buča prigodni će koncert u blagdanskom duhu održati sutra od 11 sati, a pridružit će im se i Matija Lovrec koji će premijerno zasvirati za DJ pultom.

8. 2CELLOS HUMANITARNO: 2Cellos, Mija Pečnik i Zbor Zvjezdice večeras u 21 sat imaju humanitarni koncert. Organizira ga Rotary klub sa Zagrebačkom filharmonijom u Lisinskom. Karte su 200-300 kuna.

9. POKLON KINA EUROPA: Filmski klasik Franka Capre “Divan život” već se tradicionalno prikazuje u blagdansko vrijeme, a ove će ga godine Zagrepčani moći besplatno pogledati na velikom platnu. Projekcija je dar kina Europa građanima, a na rasporedu je sutra u 19 sati. Poznati hit prati život očajnog Georgea Baileya, kojemu anđeo u božićno vrijeme pokazuje kako bi svijet izgledao da se on nikada nije ni rodio.

10. SHOW TINA SEDLARA: Kako je to kihnuti i ostati normalan?, Koje su to pjesme od kojih se poludi?, Zašto ljudi piju da bi se zabavili?... To su samo neka od pitanja na koja će odgovor pokušati dati komičar Tin Sedlar. U 90 minuta svog showa koji će izvesti večeras u Studiju Smijeha u Hebrangovoj 10 svakodnevne će teme prezentirati na malo drugačiji način. Stand-up program počinje u 20.30 sati, a nosi prigodan naziv “Ukratko“ s obzirom na to da ovaj komičar za sebe kaže kako se boji svega višeg od 168 cm. Cijena ulaznice je 40 kuna.

11. BAJKOVITI ORAŠAR: 
Najizvođeniji balet na svijetu, popularni Orašar Petra Iljiča Čajkovskog, na Badnjak će točno u podne u HNK-u moći pogledati i zagrebačka publika.

12. EDDY RAMICH NA EUROPSKOM TRGU: Tulum na otvorenom za Badnjak sprema se na Europskom trgu. Za dobru glazbu pobrinut će se poznati zagrebački DJ Eddy Ramich.

13. BOŽIĆNI PARTY U PEPERU: Božić se u Peperu slavi uz DJ-a Stanka Bondžu, koji će u nedjelju od 21 sat puštati najveće hitove za pravo blagdansko veselje.

14. JAZZ U MUZEJU PREKINUTIH VEZA: U sklopu programa Jazz u dekici Željka Veverec danas u 18 sati stiže u Muzej prekinutih veza. Uživat će se u dobroj svirci, kuhanom vinu, paprenjacima...

15. KNJIŽEVNI KULTURNI LIFT: Novo izdanje programa “Književni kulturni lift“ počinje danas u Knjižnici Jelkovec. Predstavit će pjesnikinju Anku Žagar i njezina djela.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije