Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTI Petrokemija negira glasine o jeftinijem mineralnom gnojivu

Za sada bez pojeftinjenja gnojiva

26.02.2009.
u 16:07

KUTINA – Jedina hrvatska tvornica mineralnih gnojiva Petrokemija danas je demantirala pisanje pojedinih medija o snižavanju cijena svojih mineralnih gnojiva.

“Petrokemija nema nikakvih pretpostavki za smanjenje cijena mineralnih gnojiva u Hrvatskoj. Točno je da su ona u prošloj godini poskupjela, ali je isto tako točno da su ta poskupljenja bila znatno manja u odnosu na kretanja cijena na svjetskom tržištu, tako da su u određenim razdobljima cijene naših gnojiva u Hrvatskoj bile i do 70 posto niže u odnosu na cijene u okruženju.

Na hrvatskom tržištu povećanjem cijena ni približno nisu bili pokriveni naši troškovi proizišli iz poskupljenja osnovnih sirovina za proizvodnju mineralnih gnojiva. Moramo također naglasiti da je od početka ove godine Petrokemiji plin poskupio 60 posto u odnosu na prosječnu cijenu plina tijekom 2008. godine, te da tvrtka i dalje ulaže velike napore da se cijene mineralnih gnojiva u Hrvatskoj ne povećavaju, već da ostanu na istoj razini, iako su i dalje niže od cijena u okruženju”, ističe se u priopćenju poslanom iz kutinske Petrokemije.

Petrokemija je, inače, ovaj tjedan potpisala s HEP-om 7,2 milijuna kuna vrijedan ugovor kojim Hrvatska elektroprivreda od Petrokemije otkupljuje rasklopno postrojenje 110 kV s pripadajućim zemljištem u kutinskoj Aleji Vukovar. (dp)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?