Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNICE Cesta od Svinjičkog do Brezovice puna je dubokih rupa

Voze kao po njivi, a ne po cesti

06.03.2009.
u 16:30

Makadamska cesta koja vodi od naselja Svinjičko do šume Brezovica i državne ceste Sisak-Popovača, za mještane toga sela od životnog je značenja. To im je najkraći put do Siska, do kojeg se može doći i preko Gušća u Posavini, ali taj pravac je 12 kilometara dulji te se većina mještana koristi kraćim putem.

– Nažalost, taj kraći put je županijska cesta, ali više je nalik njivi nego cesti. U dužini od nešto više od pet kilometara na kolniku su duboke rupčage zbog kojih se mještanima lome ovjesi na automobilima, kamionima i traktorima.

– U polju imam ovce, planiram saditi voćnjake jabuka i krušaka, ali bez održavane ceste teško je dovesti otkupljivače mlijeka i stoke, jer otvoreno nam govore kako ne kane trgati svoja vozila na našoj cesti – kazuje Drago Horvat. Njegova supruga Ana upozorava da na cesti nema ni putokaza, pa mnogi zalutaju.

Pčelar Ivica Grgurić ističe da je nedopustivo držati cestu u takvom stanju.

– Zatražio sam početkom prošle godine od Županijske uprave za ceste da je urede, ali nije to učinjeno. Tada sam zatražio popis radova na uređenju cesta u županiji. Dobio sam ga nakon popriličnog čekanja i nakon što sam inzistirao na pravu na informaciju. Iz njega se vidi da je znatan dio sredstava utrošen za uređenje cesta na Banovini, osobito na dvorskom području. Za nas u predgrađu Siska bilo je predviđeno pojačano održavanje 1500 metara asfaltiranog dijela ceste, ali ni to nije provedeno – ogorčen je Grgurić. Ivan Hobor kazuje da tom cestom, koja ima lošu podlogu, prolaze brojna vozila.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?