Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Tito ima mjesto u povijesti, ali ne i u javnosti

Važnije je od svega da HDZ, nakon micanja Tita, prestane biti vodeća socijalistička stranka i da u gospodarstvu izađemo iz Titova socijalizma

Komentari 53

AI
AirMax2
08:31 28.06.2017.

Bravo Despot! Najzadojenija komunizmom i socijalizmom. Sve je rečeno.

VL
GD
Gospon Drug
08:47 28.06.2017.

Dok je bio Tuđman živ nije bilo ustaša i partizana a sad se to servira za doručak,ručak i večeru a između toga trgovi i ploče.

VL
NO
Norway
08:51 28.06.2017.

Najtužnije je ipak da se koristi jednopartijski sistem kao obećanje mira i stabilnosti. Hrvati su prestravljeni sadašnjim stanjem HDZ koji je postao čista ljevica, SDP boljševicima i nepostojanjem centra i desne opcije.

VL
CR
CROLINDA
09:35 28.06.2017.

Tuđman je dakako bio svjestan da kad bi se Hrvati između sebe svaĐali i dijelili u ono vrijeme - tada bismo propustili priliku izboriti svoju državu ALI Tuđman je i ostavio Hrvatsku UDBašima koji sada vrše antilustraciju A ni TuĐmanĐman ni ostala tadašnjA elita oko njega pretpostavljam nisu poslali svoje sinove u rat nego su ih uščuvali da ima tko naslijediti fotelje od kože naših branitelja u kojima oni sjede i svaki dan pogrđuju branitelje i temeljne i trajne vrijednosti i nterese hrvatskog naroda

VL
MA
Malenkost
09:25 28.06.2017.

Patopsihologija se nastavlja. Jedni su Desni drugi Ljevi. Zajednicko je da se slijepci za proslost. Tito i Pavelic su masovne ubojice, svijetonazori su Tom ogromnom broju zrtvama nebitni. Lustracija je potrebna. To je rak rana Hrvatske. Kanon opsirne Lustracije nastajeje i novi Lik svih komunisticko-undaskih-partizanskih sljedbenika.

VL
TR
TrvtkoKomadina01
08:53 28.06.2017.

Jedina smo zemlja koja slavi svog krvnika ,komunističkog zločinca , jednog od najvećih svjetskih zločinaca. Srbi imaju razloga slaviti tog zločinca koji je predao Hrvatsku u srpsko sužanjstvo te pobio preko milijun nevinih lHrvata.

VL
WE
weAreCro
09:25 28.06.2017.

Bravo gospodine Despot, kratak ali vrlo precizan i jasan tekst.

VL
CR
CROLINDA
09:22 28.06.2017.

Hrvatsku vladu obvezuje Rezolucija EU po kojoj bi vlada morala univerzalno - u cijeloj državi zakonski zabraniti (kao što je to npr uredila vlast u Poljaskoj) javno isticanje simbola i vođa komunizma kao antihrvatskog zločinačkog antidemokratskog totalitarnog režima koji jeje u osnovi počivao na kršenju ljudskih prava – ovako lokalno to je bolna smijurija i perverzija prema onima koje je Brozov režim oštetio – kako se budu mijenjale vlasti po gradovima tako će se vraćati i mijenjati nazivi trgova i ulica po ukusu vlasti – HDZ nema ni stida ni srama ni straha Božjega jer upravo namjerno neće sve ove godine da uredi ove stvari univerzalno na nivou cijele države nego to stalno čuva kao nekakve zabavne ili užarene loptice za manipuliranje biračkim tijelom ne vodeći amabaš nikakva računa ni o pravdi ni o civilizacijskom usklađivanju s EU a kamoli prema osjećajima i dostojanstvu i pravima žrtava i njihovih bližnjih kojima je jezivo i dandanas u državi Hrvatskoj trpjeti trgove maszločinačkog maršala agresorske JNA koji je upravo negacija države Hrvatske

VL
JP
jpavicic
12:23 28.06.2017.

Mi smo pobjednici u drugom svjetskom ratu! Tako to antifašisti, zajedno sa Mesićem, Staljinovih ideja i metoda ponavljaju 70 godina, uzimajući sebi, kao pobjedniku, a ne kao nekome tko je pobijedio zlo, pravo zlostavljanja, obespravljanja, smaknuća, prisvajanja materijalne i druge imovine gubitnika. Da se ipak radi o ponašanju "pobjednika", a ne pravednika, pokazuju poslijedice njihove vladavine, gdje su ljudske žrtve u mirnodopskom razdoblju nadmašile žrtve ratnih operacija, a sustav im je bio takav, da se sam urušio i raspao, u neimaštini, siromaštvu, obespravljenost ljudi i diktaturi jednog sloja dobro probranih podanika i poslušnika. Njihovo pozivanje na pobjedu i s tim u vezi prisvajanja svih vrijednosnih sudova i materijalnih dobara, isto je kao kad bi pobjednik jedne nogometne sezone, tražio da mu se ta pozicija vrednuje za sva vremena, ali ipak, ako se tako i oni pozivaju na pobjedu, utakmice se igraju, ponavljaju, a pobjednici se mijenjaju, samo što nisu svi pobjednici tako zvjerski i zločinački nastrojeni prema gubitniku, kako su to bili Tito i njegovi antifašisti.

VL
CR
CROLINDA
09:47 28.06.2017.

ovi iz HDZa neće nikad vidjeti Boga kako namjerno manipuliraju najsvetijim osjećajima i vrijednostima ovog napaćenoga hrvatskog naroda

VL
DD
ddh
10:14 28.06.2017.

Komunizam je hrvatski problem. A najveci problem je u tome, da su komunisti za vrijeme Racana, a pogotovo Josipovica i Milanovica "pocistili" medijski prostor i odstranili skoro sve neutralne novinare i s tim preuzeli kontrolu nad medijskim prostorom. A s tim medijskim prostorom stvara se ta komunisticka percepcija, stvara se utisak, da je absolutno komunisticko-zlocinacki SDP vazniji i veci, nego u stvari i jest. Slijedom toga pojavljuju se uz pomoc tih komunistickih medija u medijima stalno razni Puhovski, Lalici, Jakovine, Klasici ili kako se vec zovu, a svi od reda ne samo komunisti nego u pravom smislu te rijeci komunjare, koji onda oblikuju javno mijenje. Dovode se pred kamere relikti komunisticke proslosti poput Severa, Ribica i Novosela, poput raznih i uvijek istih Sikanica i drustva, koji onda izvrcu povijest, lazu i podmecu. I u tom ozracju javljaju se onda i zlocinci poput Habulina i inih crvenih fasista, koji su svaki dan sveprisutni u medijima. Bez slobodnog, ideoloski neobojenog novinarstva, nema promjene drustvene klime u Hrvatskoj. A nazivanje trgova ili ulica po zlocinackom monstrumi iz Kumrovca je skoro ili stvarno perverzno. I ti isti mediji sind vec i opet poceli borbu za ocuvanje Tita. To sie najbolje Vidi na Jutelu (HRT), ali i po raznim portalima kao sto je Index.

VL
DU
duxnacije
09:17 03.07.2017.

Sreča je u tome što to govno nije pravi tito nego agent KGB-a pa se nemamo čega stidjeti!!!

VL
ŽO
žoržet
10:14 28.06.2017.

Kakogod okrenemo, socijalizam je u svojoj biti viši stupanj ljudskog udruživanja i postojanja, i pored toga što je njegovo provođenje u praksu tijekom prošlog stoljeća rezultiralo nekim 'manjkavostima' - brojnima i velikima u bivšem Istočnom bloku, a puno blažima i rjeđima kod nas, u bivšoj federativnoj zajednici. Dapače, po mnogim uglednim svjetskim misliocima i humanističkim znanstvenicima polustoljetni autentični eksperiment samoupravnog socijalizma (u kojem je btw. vlasništvo bilo društveno a ne kao npr. u SSSR-u državno) iznjedrio je rješenja koja mogu biti uzor mnogim zemljama visokorazvijene demokracije i stabilnoga gospodarstava, pa i tzv. državama blagostanja - poglavito ona vezana uz građansku/radničku participaciju, egzistencijalnu sigurnost, dostupnost i održivost zdravstvenog i obrazovnog sustava te infrastrukture, funkcioniranje 'netržišnih' djelatnosti (npr. kulture i medija, odgoja). Metaforički rečeno, ostvarili smo s Tuđmanom 'tisućljetni san' o samostalnosti - na što nas je, ruku na srce, prisilio velikosrpski hegemonizam, tj. Miloševićevi ratni pohodi - ali smo pritom s bjelosvjetskog maršala spali na častohlepnog i uskogrudnog generala, koji je širom otvorio vrata provaliji u kojoj se trune ili se iz nje masovno bježi da se ne skonča u raljama raznih gazda, predatora i 'eksperata' prekrivenih kvazidomoljubnom krinkom. Pa nek' sad oni koji još misle da sustav može 'popraviti' odlučuju na čije se nasljeđe oslanjati i koga i simbolički promovirati!

VL
IC
Icek53
08:47 28.06.2017.

Ostavit povjesnicarima da dadu sud o bivsim vođama.Jaka stvar.Oni moraju bit kako vlast zeli.U protivnom mogu bit povjesnicari svojoj zeni.Na zalost tako je,a mozda i mora bit.

VL
AI
AirMax2
08:32 28.06.2017.

Plenković skupa sa ovakvim HDZ-om mora pasti! Desno krilo iste partije!!

VL
RS
rasta sev
09:46 28.06.2017.

Despot je potpuno u pravu Tito ali i Tuđman pripadaju prošlosti i tamo ih treba ostaviti i početi se baviti stvarnim problemima unaprijediti javnu upravu od glomazno neućinkovitog aparata u efikasniji i manje glomazan sistem koji će raditi u koristt svojih građana.Eto kao primjer mogu navesti slijedeće: u kolovozu 2015 izjavio sam jednu žalbu na iznos plaćanja vodne naknade "Hrvatskim Vodama" koja još do danas nije riješena. Kada sam se prvi puta telefonom interesirao odgovor je bio da se baš mijenja vlada i ministar i iz toga razloga nije imao tko potpisati rješenje, sada je 2017 godina i već se promjeniše dva ministra ali još uvijek nema rješenja.Zamislite koji je to problem kada neko rješenje koje ima financijsku vrijednost cca 400,00 kuna mora potpisati ministar ili netko koga on ovlasti kao da nemamo nikakvih zakona ili pravila prema kojima se postupa već se za svaki takav slučaj treba konzultirati bar ministra da on kaže svoj pravorijek. To je samo jedna od gluposti koje naša velika državna uprava nije u stanju riješiti. Više namjerno ne poduzimam ništa i strpljivo čekam, neznam koliko izbornih ciklusa našeg političkog cirkusa.

VL
ZG
zgblabla
08:44 28.06.2017.

izgubljena ljevica-klasićni mamurluk-ali kako bi i mogla izgledati stranka u kojoj je glavni ideolog stazić,a glsnogovornik skromnih intelektualnih dosega maras.....?A tito kao tito nekima genialac nekima krvnik-a mi zapetljani stojimo u toj povjesnoj kaljuži i pušimo fore hasna,košića stazića isl. na predposljednjem mjestu u EU

VL
ZG
zgblabla
09:00 28.06.2017.

ova zemlja ima sto puta večih problema od naziva jednog trga,ove rasprave po medijima ta dramaturgija ,histerija ......oko trivialne stvari koje netko želi prikazati kao jako važne!!!!!?????? znate kada je hitler došao na vlast prvo je mjenjao nazive ulica nebilili stvorio sliku promjena.......tako i kod nas promjena -"ima" na gore u ekonomskom smislu

VL
ZG
zgblabla
09:11 28.06.2017.

svima za inat ja bi taj trg nazvao Trg Spužva Boba jer i nismo ništa drugo nego država iz crtanog filma

VL
ZG
zgblabla
09:21 28.06.2017.

veli jućer u otvorenom "sudar svijetova"-neki za tita ,neki protiv- a ja ću reći sudar hoštaplera i naeradnika

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.